• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kindlustuse kahjusus kasvab pidurdamatult

  Kõige kiiremini on kahjusus kasvanud Inges Kindlustusel, Seesamil ja ASA Kindlustusel. Kahjususe kiire kasv on omane kõigile seltsidele, mistõttu kogu kindlustusturu üheksa kuu 48% suuruse kahjususega võrreldes on see septembrikuus juba ligi kümme protsenti suurem.
  Lisaks suurenevate hüvitiste tõttu kiiresti kasvanud kahjususele on Nordika, ASA ja Inges Kindlustusel hakanud kogutud preemiate maht eelmise aastaga võrreldes vähenema.
  Inges Kindlustuse tegevdirektor Voldemar Vaino põhjendas septembri suurt kahjusust mitmete erakordsete väljamaksetega. Vaino rääkis, et kuna lepingud on edasi kindlustatud, siis see Ingese majanduslikku seisu ei mõjuta.
  Tema sõnul tekitab küll muret vähenev preemiate maht, mis on tingitud Venemaaga suhtlevate firmade autovedude seiskumisest. See vähendab otseselt veosekindlustusest tulevate preemiate mahtu. Kuna aga enne aastavahetust suurendatakse seltsi aktsiakapitali 20 miljoni kroonini ning seltsi kulud on äärmiselt väikesed, lõpetatakse tänavune aasta kasumiga, väitis Vaino. Poolaasta 3,5 miljonist kroonist jääb kasum aga kindlasti väiksemaks, tõdes ta.
  Eesti Kindlustuse finantsanalüütik Rait Pallo ütles, et septembri hüppelise kahjususe tõusu taga on suures osas augustis kehtima hakanud raamatupidamiskorra muutus, kus liikluskindlustuspoliiside sõlmimistasud ei kajastu enam kogutud preemiates. «Neid seltse, kellel liikluskindlustuse osa on suur, mõjutab see kõvasti,» märkis Pallo. Eesti Varakindlustusel mõjutas see kogutud preemiaid üle 1,5 miljoni krooni võrra, mistõttu kahjusus hüppas kiiresti ütles, lisas ta. Pallo tunnistas, et olukord on raskeim seltsidel, kelle kogutud preemiate maht on eelnevate perioodidega võrreldes vähenema hakanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Eesti tõmbas Euroopa maksureformile pidurit
Eesti jättis praeguse ettevõtte tulumaksusüsteemi säilitamise nimel kinnitamata Euroopa Liidu algatuse muuta äriühingu maksueeskirju. Koos Eestiga oli reformi vastu ka Ungari.
Eesti jättis praeguse ettevõtte tulumaksusüsteemi säilitamise nimel kinnitamata Euroopa Liidu algatuse muuta äriühingu maksueeskirju. Koos Eestiga oli reformi vastu ka Ungari.