Läti, Leedu ja Vene börs

23. oktoober 1998, 00:00

Läti. Päeva esimesel poolel tõi investoritele veidi lohutust Balzamsi ja Ventspils Nafta positiivne suund. Unibanka käive oli neljapäeval väga kesine, aktsia hind jäi muutumatuks. Rigas Komercbanka aga tõusis 14,29%, omanikku vahetas 3938 aktsiat. RICI indeks lõpetas päeva siiski plusspoolel, tõustes tagasihoidlikult 0,14%. Kahjuks on trendimuutusest veel vara rääkida.

Leedu. Leedus möödus päev rahulikult, käive oli vaid 198 387 litti. Pangandussektor esines nõrgalt, Hermis Bankas langes 1,24%, Vilniaus Bankas nõrgenes 0,65%. Leedu Merelaevandus lõpetas neljapäeva 1,23%ga plussis. Roki?kise juustutehase hind alanes tugevnenud müügisurve tulemusena kiirelt 0,19 litti ja on nüüd 17,69 litti. Litin-A indeks lõpetas päeva 1233,94 punkti tasemel, kaotades 0,22%. Maaklerite arvates oleks vaja tõeliselt suuri uudiseid, et taaselustada Leedu börsi.

Venemaa. Vene börsi käive oli taas kesine 2,6 mln USDd. Ülespooole liikus Ros-telekom, tõustes 7,14%. Lukoili aktsia hind langes neljapäeval 7,61%, kauplemine oli suhteliselt aktiivne. UES sai enamuse tähelepanust, hind siiski kukkus, andes järele tugevnevale müügisurvele. Kasumivõtt viis langusele ka Mosenergo aktsia hinna, mis taandus päeva lõpuks 0,024 USD tasemele. Tundub, et enamik investoreid ei julge oma positsioone kaua hoida, sest majandus on jätkuvalt raskes seisus ning turg on ülimalt volatiilne. Vene börs on jätkuvalt ebalikviidne ning kõikuv.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing