26. oktoober 1998 kell 22:00

Primakov leevendas toiduainete sisseveotingimusi

Eesti toiduainetootjad loodavad, et Vene imporditingimuste leevendamine viib Eesti suhtes kehtestatud topelttollide tühistamiseni.

Vene valitsuse välissuhete osakonna spetsialist Tamara Voronina ütles, et topelttollide kaotamise läbirääkimisteni võidakse jõuda kuu aja pärast, kui Eesti-Vene valitsustevaheline ühiskomisjon taas tööd alustab.

Primakov tühistas tollimaksulisandi ning vähendas toiduainete käibemaksu 20 protsendilt 10-le, et veenda importijaid täitma Vene tühjenevaid toiduladusid.

Kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mart Relve ütles, et Eesti toiduainete eksportijad peavad pöörama tähelepanu turgude otsimisele Kesk-Euroopas, sest Venemaa võib toiduainenappuse lahendada suurtehingutega Saksamaa kaudu.ÄP

Hetkel kuum