27. oktoober 1998 kell 22:00

Põlevkiviettevõte nõuab võlga ka soojatootjalt

«Meie maksejõuetus ei ole püsiv,» väitis ASi Kohtla-Järve Soojus juhataja Alo Streimann. Tema kinnitusel pole ettevõte saanud ühtegi teadet pankrotiavalduse esitamise kohta.

Streimann lisas, et esitatud pankrotiavaldusse tuleb suhtuda tõsiselt. «Väino Viilup (Eesti Põlevkivi juhatuse esimees -- toim) on Ida-Virumaal tõsiseltvõetav mees, niisama nalja ta ei tee,» tunnistas Streimann. Tema väitel on Kohtla-Järve Soojuse võlgnevuse põhjused varasemates aegades, sest vähemalt kolmandik soojatarbijaid jääb ettevõttele pidevalt võlgu. Septembri lõpus maksis eelmisel kuul tarbitud sooja eest vaid pool elanikkonnast, lausus Streimann.

Kohtla-Järve Soojus varustab soojaga Ahtmet, Jõhvit ja Kohtla-Järve linna. Ettevõtte aktsiatest kuulub 56% Eesti Energiale ja 44% Kohtla-Järvele.ÄP

Hetkel kuum