Täisautomaatne katel kütab maja ja teeb sooja vett

28. oktoober 1998, 00:00

Täisautomaatne katel HM-80 on mõeldud suuremate eramute (kuni 1300 m²), väiksemate, 12--18 korteriga elamute ning munitsipaal- ja tootmishoonete kütmiseks. Katel suudab kütta kuni 3000m³ kubatuuriga hoonet ja ei vaja pidevat teenindust, hoides nii kokku aega ja vaeva.

Katel võimaldab kütmisel kasutada gaasi või kerget Tempera tüüpi kütteõli ja elektrienergiat. Gaasi või kerge kütteõli kasutamisel on vaja vastavat põletit ja elektrienergia kasutamisel elektriküttekehi (maksimaalselt 4x9 kW).

HM-80 suur veesärgi maht võimaldab soojusenergiat akumuleerida. Katla veemaht on 280 liitrit, katlavee soovitatav temperatuur on 80 °C. Selleks, et keskküttesüsteemis ringlev vesi püsiks ühtlaselt soovitud toatemperatuuril, tuleks segisti töö kütteregulaatori abil automatiseerida. Koos akumulatsioonipaagiga SAP suudab katel täiendavalt toota minutis kuni 60 liitrit sooja olmevett.

Laiatarbetootena ei vaja katel ei montaa?iks ega ekspluatatsiooniks Eesti tehnilise järelevalveameti (ETJA) nõusolekut. Katlaga koos müüdava põleti võib paigaldada litsentsi omava firma spetsialist.

Vähemalt kaks korda aastas kontrollitakse ja puhastatakse põletit ning puhastatakse kollet ja konvektsioonikanaleid.

Katel on varustatud esipaneeliga, kus paikevad juht- ja kontrollaparatuur, mis mõõdab väljuvate gaaside ja vee temperatuuri ning katla rõhku. Põleti lüliti on eraldatud paneeli pealülitist. Põleti ja elektriküttekehade tööd juhivad termostaadid. Ülekuumenemiskaitse tagab veesärgis lubatud maksimaalne temperatuuri 95 °C.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:13
Otsi:

Ava täpsem otsing