28. oktoober 1998 kell 22:00

Disainklaasist vahesein muudab büroo avaramaks, säilitades eraldatuse

Disainklaas on ühelt poolt stiilipuhas sisustuselement ja samas ka praktiline ruumikujundusmaterjal. Disainklaasi kasutamine bürookujunduses loob elegantse õhkkonna, järgides ühtlasi modernseid sisekujundustrende.

Disainklaasist valmistatakse tavaliselt büroo vaheseinu ja siseuksi. Vaheseina klaasid paigaldatakse alumiiniumist raamidesse.

Disainklaas võimaldab luua tavalisele klaasile isikupäraseid mustreid ja kujundeid. Disainklaasi töödeldakse käsitsi ning kasutatakse eripärast mateerimise tehnoloogiat. Mateeritud klaasi pind on läbipaistmatu, siidine ja matt.

Vastavalt sellele, kuivõrd büroo vajab kas avatust või siis vastupidi, tahavad töötajad rohkem privaatsust, saab klaasile valida sobiva mustridisaini, mis paistab kas rohkem või vähem läbi.

Sama mustriga disainklaasi võib paigaldada puituste klaasiavadesse või uudistootena valmistatavatele täisklaasist siseustele. Ühe elemendi või mustrikombinatsiooni kasutamine kogu büroo disainklaasidel annab kontorile juurde terviklikkust.

Kasutatava mustri valik on fantaasiarikas: alates triipudest, ruutudest kuni troopiliste vääniktaimedeni ja lõpetades firma sümboolika, rastri või logoga.

Erinevalt täisvaheseintest tagab professionaalselt disainitud klaasvahesein ruumi õhulisuse. Klaasvahesein või klaasuks tteb võimalikuks ka parema valguseleviku kabinetis, seda isegi juhul, kui klaasile on kantud tihe muster.

Õigesti valitud muster klaasvaheseinal või büroouksel loob inimestele oma töökohal turvatunde ja privaatsuse, kuid samas võimaldab klaasi osaline läbipaistvus vajaduse korral ülemusel kontrollida, kas inimene on ikka oma töökohal.

Firma rastri või logo kasutamine klaasvaheseinte mustrites ja kabinettide klaasustel aitab kaasa firma kuvandi kinnistumisele klientide seas.

Disainklaasi puudusena võib nimetada kiiremat määrdumist. Samuti ei saa klaasi külge paigutada riiuleid, kalendreid, märkmepabereid vms. Disainklaasi seebiveega puhastamisega saab hõlpsasti hakkama büroo koristaja, kuid võimalik on tellida spetsiaalset hooldust paigaldajalt.

Määrdumist saab vähendada, kui disainklaas katta enne paigaldamist kaitsekihiga. Kalendrite ja märkmepaberite jaoks tuleks ruumi leida teistes kohtades, sest nende juhuslik kasutamine seintel rikub ära ruumi esteetilisuse ega loo büroost korrektset muljet.

Disainklaasi on büroodes soovitav kasutada nendel ettevõtetel, kelle korporatiivne identiteet eeldab originaalsust ja firmagraafika modernsust. Bürooruum peaks olema avar, kuid vajama liigendamist ettevõtte töökeskkonna seisukohalt.

Eraldades oote- ja nõupidamiste ruume ülejäänud bürooruumidest, võib seal kasutada inimestele psühholoogiliselt positiivselt mõjuvaid disainklaasi mustreid, mis loovad paremad eeldused näiteks koosoleku efektiivsuseks. Ka annab ruumi optilist muljet mõjutada klaasi erinevate mustritega. Kitsastes ruumides võib näiteks kasutada mustrit, mis muudab ruumi visuaalselt avaramaks. Ka saab mustri abil muuta kabinetti kas kõrgemaks või madalamaks.

- Muudab ruumi avaramaks ja õhulisemaks

- Disainklaasist vaheseinad rahuldavad töötajate privaatsusvajaduse, kuid säilitavad siiski avatuse

- Tagab hea valgusleviku ruumis

- Klaasi mustriga saab rõhutada kujunduse terviklikkust

- Firma rastri või logo kasutamine klaasvaheseintel aitab kaasa firma kuvandi kinnistamisele

- Disainklaasile ei saa kleepida kollaseid pabereid

- Määrdub kiiremini, määrdumist saab vältida spetsiaalse kaitsekihiga

- Saab puhastada seebiveega

Hetkel kuum