• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Disainklaasist vahesein muudab büroo avaramaks, säilitades eraldatuse

  Disainklaas on ühelt poolt stiilipuhas sisustuselement ja samas ka praktiline ruumikujundusmaterjal. Disainklaasi kasutamine bürookujunduses loob elegantse õhkkonna, järgides ühtlasi modernseid sisekujundustrende.
  Disainklaasist valmistatakse tavaliselt büroo vaheseinu ja siseuksi. Vaheseina klaasid paigaldatakse alumiiniumist raamidesse.
  Disainklaas võimaldab luua tavalisele klaasile isikupäraseid mustreid ja kujundeid. Disainklaasi töödeldakse käsitsi ning kasutatakse eripärast mateerimise tehnoloogiat. Mateeritud klaasi pind on läbipaistmatu, siidine ja matt.
  Vastavalt sellele, kuivõrd büroo vajab kas avatust või siis vastupidi, tahavad töötajad rohkem privaatsust, saab klaasile valida sobiva mustridisaini, mis paistab kas rohkem või vähem läbi.
  Sama mustriga disainklaasi võib paigaldada puituste klaasiavadesse või uudistootena valmistatavatele täisklaasist siseustele. Ühe elemendi või mustrikombinatsiooni kasutamine kogu büroo disainklaasidel annab kontorile juurde terviklikkust.
  Kasutatava mustri valik on fantaasiarikas: alates triipudest, ruutudest kuni troopiliste vääniktaimedeni ja lõpetades firma sümboolika, rastri või logoga.
  Erinevalt täisvaheseintest tagab professionaalselt disainitud klaasvahesein ruumi õhulisuse. Klaasvahesein või klaasuks tteb võimalikuks ka parema valguseleviku kabinetis, seda isegi juhul, kui klaasile on kantud tihe muster.
  Õigesti valitud muster klaasvaheseinal või büroouksel loob inimestele oma töökohal turvatunde ja privaatsuse, kuid samas võimaldab klaasi osaline läbipaistvus vajaduse korral ülemusel kontrollida, kas inimene on ikka oma töökohal.
  Firma rastri või logo kasutamine klaasvaheseinte mustrites ja kabinettide klaasustel aitab kaasa firma kuvandi kinnistumisele klientide seas.
  Disainklaasi puudusena võib nimetada kiiremat määrdumist. Samuti ei saa klaasi külge paigutada riiuleid, kalendreid, märkmepabereid vms. Disainklaasi seebiveega puhastamisega saab hõlpsasti hakkama büroo koristaja, kuid võimalik on tellida spetsiaalset hooldust paigaldajalt.
  Määrdumist saab vähendada, kui disainklaas katta enne paigaldamist kaitsekihiga. Kalendrite ja märkmepaberite jaoks tuleks ruumi leida teistes kohtades, sest nende juhuslik kasutamine seintel rikub ära ruumi esteetilisuse ega loo büroost korrektset muljet.
  Disainklaasi on büroodes soovitav kasutada nendel ettevõtetel, kelle korporatiivne identiteet eeldab originaalsust ja firmagraafika modernsust. Bürooruum peaks olema avar, kuid vajama liigendamist ettevõtte töökeskkonna seisukohalt.
  Eraldades oote- ja nõupidamiste ruume ülejäänud bürooruumidest, võib seal kasutada inimestele psühholoogiliselt positiivselt mõjuvaid disainklaasi mustreid, mis loovad paremad eeldused näiteks koosoleku efektiivsuseks. Ka annab ruumi optilist muljet mõjutada klaasi erinevate mustritega. Kitsastes ruumides võib näiteks kasutada mustrit, mis muudab ruumi visuaalselt avaramaks. Ka saab mustri abil muuta kabinetti kas kõrgemaks või madalamaks.
  - Muudab ruumi avaramaks ja õhulisemaks
  - Disainklaasist vaheseinad rahuldavad töötajate privaatsusvajaduse, kuid säilitavad siiski avatuse
  - Tagab hea valgusleviku ruumis
  - Klaasi mustriga saab rõhutada kujunduse terviklikkust
  - Firma rastri või logo kasutamine klaasvaheseintel aitab kaasa firma kuvandi kinnistamisele
  - Disainklaasile ei saa kleepida kollaseid pabereid
  - Määrdub kiiremini, määrdumist saab vältida spetsiaalse kaitsekihiga
  - Saab puhastada seebiveega
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.