• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsid

  USA. Teisipäev algas tõusuga, Dow indeks liikus kiirelt 8533,14 punkti tasemele, millel järgnes kiire suunamuutus. Brasiilia valuuta murettekitav olukord viis pangandussektori langusele, tõmmates endaga kaasa teised aktsiad. Dow langes päeva teisel poolel 8366 punkti tasemele. NYSE-l juhtisid langevad aktsiad 1562:1450, 52 nädala kõrgeima taseme saavutas 42 ja madalaima 35 firma aktsia. Enamik small cap aktsiaid jätkas rallit. IBM tõusis 0,92%, saades positiivse hinnangu Merrill Lynchi analüütikutelt. IBM on hoidnud positiivset trendi 6. oktoobrist, tõus 20,99%.
  Helsingi. Nokia läks müügisurve tugevnedes 2,69% langusele. Negatiivset mõju avaldas Ühendriikide turu langus ning olukord Brasiilias. Langusega läksid kaasa UPM-Kymmene ja MeritaNordbanken. Merita kaotas 7,25% ning UPM taandus 4.50 marka, 116.5 marga tasemele.
  Stockholm. Ericsson alustas kolmapäeva langusega, andes järele kiirelt kasvavale müügisurvele. Investorid alustasid lühiajalise kasumi realiseerimist. Suuremate Eu-roopa turgude langus andis omapoolse tõuke ja viis SFOG indeksi 2,71%ga miinusesse. Üldise langusega läksid kaasa Saab AB aktsiad, kuigi firma avalikustas oodatust tugevama finantsaruande. Saab AB aktsia hind langes 0,79%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.