28. oktoober 1998 kell 22:00

Maailma börsid

USA. Teisipäev algas tõusuga, Dow indeks liikus kiirelt 8533,14 punkti tasemele, millel järgnes kiire suunamuutus. Brasiilia valuuta murettekitav olukord viis pangandussektori langusele, tõmmates endaga kaasa teised aktsiad. Dow langes päeva teisel poolel 8366 punkti tasemele. NYSE-l juhtisid langevad aktsiad 1562:1450, 52 nädala kõrgeima taseme saavutas 42 ja madalaima 35 firma aktsia. Enamik small cap aktsiaid jätkas rallit. IBM tõusis 0,92%, saades positiivse hinnangu Merrill Lynchi analüütikutelt. IBM on hoidnud positiivset trendi 6. oktoobrist, tõus 20,99%.

Helsingi. Nokia läks müügisurve tugevnedes 2,69% langusele. Negatiivset mõju avaldas Ühendriikide turu langus ning olukord Brasiilias. Langusega läksid kaasa UPM-Kymmene ja MeritaNordbanken. Merita kaotas 7,25% ning UPM taandus 4.50 marka, 116.5 marga tasemele.

Stockholm. Ericsson alustas kolmapäeva langusega, andes järele kiirelt kasvavale müügisurvele. Investorid alustasid lühiajalise kasumi realiseerimist. Suuremate Eu-roopa turgude langus andis omapoolse tõuke ja viis SFOG indeksi 2,71%ga miinusesse. Üldise langusega läksid kaasa Saab AB aktsiad, kuigi firma avalikustas oodatust tugevama finantsaruande. Saab AB aktsia hind langes 0,79%.

Hetkel kuum