• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA-Saksa võimuvõitlus

  Senine juhatuse esimees Hans Wilhelm Gäb lahkus oma kohalt protestiks selle vastu, et ameeriklased sekkusid pidevalt firma juhtimisse. Enne seda õnnestus tal tagasi tõrjuda ameeriklaste kandidaat Peter Hanenberger Opeli tegevdirektori kohale. Hanenberger juhib Opeli tootearendust ja tema süüks pannakse paljud Opeli kvaliteediprobleemid.
  Põhiküsimus on nüüd selles, kas uueks juhatuse esimeheks saanud 56aastane Hans Barth, kes alustas Opeli vabrikus 1958. a ja viimati oli ametis General Motorsi Euroopa peakorteris, on ameeriklastega koostööaltim kui Gäb.
  Igaks juhuks määrasid ameeriklased oma uue Euroopa peadirektori Michael Burnsi Opeli juhatusse. Ameeriklased pole pikka aega olnud rahul Opeli tootlikkuse, kvaliteedi ja rentaablusega. Ainsaks heaks erandiks on 1992. a Ida-Saksamaal Eisenachis avatud tehas. Opel on aasta esimese üheksa kuuga Lääne-Euroopa autoturul kaotanud mullusega võrreldes ühe protsendi ehk 11,7 protsendilt kukkunud 10,8 protsendile.
  Opelil seisab väikeautoturul ees tõsine heitlus oma peamise konkurendi Volkswageniga.DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.