29. oktoober 1998 kell 22:00

USA-Saksa võimuvõitlus

Senine juhatuse esimees Hans Wilhelm Gäb lahkus oma kohalt protestiks selle vastu, et ameeriklased sekkusid pidevalt firma juhtimisse. Enne seda õnnestus tal tagasi tõrjuda ameeriklaste kandidaat Peter Hanenberger Opeli tegevdirektori kohale. Hanenberger juhib Opeli tootearendust ja tema süüks pannakse paljud Opeli kvaliteediprobleemid.

Põhiküsimus on nüüd selles, kas uueks juhatuse esimeheks saanud 56aastane Hans Barth, kes alustas Opeli vabrikus 1958. a ja viimati oli ametis General Motorsi Euroopa peakorteris, on ameeriklastega koostööaltim kui Gäb.

Igaks juhuks määrasid ameeriklased oma uue Euroopa peadirektori Michael Burnsi Opeli juhatusse. Ameeriklased pole pikka aega olnud rahul Opeli tootlikkuse, kvaliteedi ja rentaablusega. Ainsaks heaks erandiks on 1992. a Ida-Saksamaal Eisenachis avatud tehas. Opel on aasta esimese üheksa kuuga Lääne-Euroopa autoturul kaotanud mullusega võrreldes ühe protsendi ehk 11,7 protsendilt kukkunud 10,8 protsendile.

Opelil seisab väikeautoturul ees tõsine heitlus oma peamise konkurendi Volkswageniga.DI-ÄP

Hetkel kuum