Valuutaturud ikka veel ?okiseisus

30. oktoober 1998, 00:00

Valuutaturgudele on saabunud viimastel päevadel kurjakuulutav vaikus. Mõned nädalad pärast dollari kursi viimase veerandsajandi suurimat kukkumist on kauplejad veel ?okis ja ei oska enam adekvaatselt olukorda hinnata. Turud on muutunud ettevaatlikuks, sest pole teada, kas on tulemas midagi veel hullemat. Ettevaatlik kauplemine on alandanud oluliselt valuutaturgude likviidsust. Valuutakursside päevasisesed kõikumised on suhteliselt suured, kindlat suundumust samas ei ole. Analüütikud usuvad, et vaikne periood võib kesta aasta lõpuni. Turuosalised püüavad likvideerida kahjumit tootvaid positsioone, kasumlikke aga säilitada.

Tavalisest varem alanud jõulueelne vaikus võib olla ka suhteliselt kasulik. Uus aasta toob turule uue valuuta -- euro. Vaikelu võimaldab turuosalistel paremini valmistuda täiesti uueks situatsiooniks. Suured kauplemismahud ja valuutakursside kõikumised ei pruugi sellistes tingimustes kõigile kasulikult lõppeda.

USA dollar langes Saksa marga suhtes teist päeva järjest alla 1,65 DEMi (13,2 krooni) taseme. Täna avaldatakse USA kolmanda kvartali majanduskasv, mis võib anda vihjeid valuutakursside edasise liikumise kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing