• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalbur-F müüs kolm laeva enne pankrotimenetlust

  Laevafirma omanikel lasub seaduserikkumise kahtlus

  RASi Ookean pankrotihaldurite esindaja viis möödunud nädalal Tallinna linnakohtusse avalduse aktsiaseltsile Kalbur-F pankroti välja kuulutamiseks. Kaks päeva hiljem tegi sedasama ka maksujõuetuks muutunud firma ise. Veel enne, kui kohus määras ettevõttele ajutise pankrothalduri, jõudis kolm laeva omanikku vahetada.
  Kalbur-Fi nõukogu ja juhatus nimetasid Tallinna linnakohtule esitatud pankrotiavalduses maksujõuetuse peamise põhjusena laevafirma krediteerimise lõpetamist Inglise firma Jaytee Seafoods poolt. Kalbur-F töötas alates 1995. a nimetatud firma laenude najal. Kokkuleppe põhjal oleks Seafoods pidanud oktoobrist detsembrini rahastama Eesti laevafirmat veel 2,9 mln USA dollariga. Krediidiliini sulgemist põhjendas Seafoods Vene finantskriisiga, ütles Kalbur-Fi tegevjuht Aksel Siemer.
  Kalbur-F ostis 1995 Ookeanilt 13,9 mln krooniga 9 merelaeva. Tänavu oktoobri lõpus müüs firma kolm laeva Marine Bunkerile kütusevõlgade katteks. Müügihind on laevade soetushinnast ligi 8 mln krooni suurem. Müügihinna suurt erinevust soetushinnast põhjendab Siemer laevadel tehtud parendustega. Veel räägib ta Ookeanilt ülevõetud kohustustest, millega kokku tasus Kalbur-F Ookeanile 39,6 mln krooni.
  RASi Ookean pankrotihaldureid esindav vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et seoses laevade müügiga ühele võlausaldajale tõusetub küsimus firma juhtide kriminaalvastutusele võtmisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Uut koroonatüvi leidub 38 riigis
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).