Läti, Leedu ja Vene börs

04. november 1998, 00:00

Läti. Riias alustas börs kiire tõusuga, langedes siiski päeva teisel poolel ostusurve tugevnemise mõjul. Liideraktsia Unibanka jäi siiski püsima 1,05 lati tasemel, käies ära 1,11 latil. Rigas Komercbanka lõpetas teisipäeval tugeva kaotusega (-9,3%), vajudes alla 0,4 lati taseme. Ventspils Nafta, jätkuvalt alahinnatud, jätkas tõusu üle 0,8 lati, tõus 2,53%. Kuna Ventspils Nafta aktsia on tugevalt alla oma tegeliku väärtuse, peaks aktsia tõusu jätkama. Päeva teisel poolel tugevnenud müügisurve võib üle kanduda ka kolmapäevale, viies hinnad langusele.

Leedu. Vilniuse börsil liikusid hinnad taas kõrgemale, tõstes Litin-indeksi 4,55% plusspoolele. Pangandussektoris oli edukaim Vilniaus Ban-kas, kerkides 22,34 liti tasemele. Hermis Bankase aktsia hind jätkas tagasihoidliku 0,96% tõusuga. Roki?kise juustutehase aktsiatega kauplemine elavnes, hind liikus üle 18 liti taseme ja lõpetas päeva 18,26 litil. Positiivset trendi hoidev turg meelitab ligi uusi investoreid, ralli peaks jätkuma.

Venemaa. Turg jätkas tõusuga, katse 60 punkti tasemest läbi murda siiski ebaõnnestus. RTS-Interfaxi indeks lõpetas päeva 59,36 punkti tasemel, tõustes 1,69%. Turu liidriks osutus Surgutneftegaz, kauplemismaht oli üle 1 mln dollari ning tugevnenud ostusurve viis hinna 7,78% kõrgemale. Lukoil hoiab jätkuvalt tõusutrendi, kerkides 4,25 USD tasemele, +3,16%. Viimasel ajal reipalt liikunud ÜES hind jäi muutumatuks, käive oli väga väike.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing