3. november 1998 kell 22:00

Philips sulgeb 70 tehast

Boonstra sõnul on 256 000 töötajaga Philips loonud nõudluse kohta liiga suure tootmisvõimsuse, mille kärpimisega on lootust kulusid vähendada. Tootmise kahandamise sõnum kergitas Philipsi aktsia hinda Amsterdami börsil 5%, misjärel selle hind oli 104,9 Hollandi kuldnat.

Philips on sulgenud selle aasta jooksul 269 tehasest 25, aasta lõpuks suleb veel 18. 2002. aastaks on plaani järgi alles 160--170 tehast. Analüütikud usuvad, et enim kaob töökohti suurte tööjõukuludega piirkondades, nagu Euroopa ja USA. Boonstra kinnitas, et hiljutise meelelahutusgrupi PolyGram müügiga Seagramile teenis Philips 10,4 mld dollarit, mis on parandanud firma likviidsust ja suurendanud soovi laiendada firmaoste eriti USAs. Huvitavateks valdkondadeks nimetas ta meditsiinitehnika-, pooljuhi-, mobiiltelefoni- ja valgustitootmist.

Hollandi ametiühing FNV Bondgenoten on reedeks kokku kutsunud Euroopa metallitöötajate a/ü esindajad, et arutada Philipsi tegevust. Hollandi ametiühingud nõuavad firma juhtkonnalt täpset teavet ettevõtete ja töötajate tuleviku kohta.Reuters-BNS-FT-ÄP

Hetkel kuum