3. november 1998 kell 22:00

Tooraine

Kohvi detsembrilepingute hind tõusis New Yorgi kohvi, suhkru- ja kakaobörsil 9,7 sendi ehk 8,8 protsendi võrra 1,197 dollarini nael -- viimase kümnendi suurima orkaani Mitch tekitatud purustuste tõttu Nicaraguas, Guatemalas ja Hondurases. Nii kõrge kohvi sulgemishind oli New Yorgis viimati 31. augustil ja nii suur päevane tõus 1997. aasta 25. märtsil. Päevasisene kõrgeim noteering oli 1,2050 dollarit nael.

Kohvi hind on viimaste päevadega kerkinud küllaltki suure tempoga, võrreldes aastatagusega on see siiski 17 protsenti madalam.

Londonis oli kauplejate reaktsioon Kesk-Ameerika purustustele erinev. Mõnede analüütikute arvates on New Yorgi börsil probleem pigem infrastruktuuri toimimises, st laevaliiklus ning kohvilaadungite saabumine on häiritud. Saagi hävimise mastaape on veel liiga vara hinnata.

Rahvusvahelise kohviorganisatsiooni president Pablo Dubois hindas kahjusid suureks.

Kulla hinnaks fikseeriti Londonis eile pärastlõunal 288,60 dollarit unts, mis on madalaim alates 23. septembrist.

Hetkel kuum