Läti, Leedu ja Vene börs

05. november 1998, 00:00

Läti. RICI indeks vajus kolmapäeval 0,64%. Eelmise päeva teisel poolel tugevnenud müügisurve kasvas kolmapäeval, viies langusele liideraktsia Unibanka. Unibanka kaotas 8 santiimi ja vajus taas alla 1 lati taseme. Kasumivõtt viis langusele ka Ventspils Nafta aktsiad, hind langes 4 santiimi. Müügisurve võib viia hinnad madalamale ka neljapäeval, hoolimata pikemaajaliste investeeringute soetajate jätkuvast, kuid tagasihoidlikust, ostuhuvist. Enamik kaubeldavaid firmasid on nagu Eestis alahinnatud.

Leedu. Pangandussektoris kasvav müügisurve viis hinnad langusele. Hermis Bankas kaotas 3,95% ja libises 70,53 liti tasemele. Vilniaus Bankase aktsia hind odavnes aga 2,06% võrra 21,88 liti tasemeni. Suhteliselt tagasihoidlikult kaubeldud Roki?kise juustuvabriku aktsia hind ei suutnud kasvavale müügisurvele vastu pidada, hind taandus 18,24 litini, kaotades 0,11%. Toimunud korrektsioon on tavaline pärast mitmepäevast tõusu.

Venemaa. RTS Interfaxi indeks liikus lõpuks üle 60 punkti taseme, tõustes 2,87%. Aktiivseim oli ÜES, kerkides 9,09%, käive ületas 1,5 mln dollarit. Lukoil jätkas stabiilset tõusu ja lõpetas 0,59% plussis. Positiivne nähtus on käibe suurenemine ning hindade liikumine normaalsuse piires. Mingil määral hakkab taastuma likviidsus, kuid siiski pole seda võimalik võrrelda aasta algusega. Kaubeldakse jätkuvalt vaid 5--7 aktsiaga. Indeksi püsimine 60 punktist kõrgemal ning kasvav käive peaks meelitama ligi uusi investoreid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:16
Otsi:

Ava täpsem otsing