USA majanduslik seis toetab dollarit

05. november 1998, 00:00

Dollari kurss sooritas viimase kahe nädala suurima tõusu jeeni suhtes ning tõusis viimase kuu kõrgeimale tasemele DEMi suhtes 1,6705 margani (13,364 krooni). Investorid usaldavad taas Ühendriikide valuutat, sest nende majandus on endiselt tugev ning näib, et Föderaalreservi 17. novembril toimuval vabaturukomitee istungil intresse enam ei kärbita. Dollarit toetas ka demokraatide veidi üllatav edu kongressi vahevalimistel, sest nüüd, kus presidendi tagasikutsumise tõenäosus väheneb, suureneb riigis stabiilsus.

Valimiste tulemuste mõju valuutakurssidele jääb küll lühiajaliseks, kuid statistilised andmed majanduse hea tervise kohta arvatavasti lähiajal hapuks ei lähe. Värskemat teavet tuli eile ja tuleb ka täna. Eile avaldati raport majanduslike tingimuste kohta erinevates regioonides (nn bee? raamat), täna tulevad statistilised andmed tööhõive kohta. Kui andmed näitavad Ühendriikide majanduse tugevust, lükatakse kolmas intresside kärpimine edasi.

Suurbritannia nael seevastu langes dollari suhtes viimase kahe kuu madalaimale kursile, sest turud kardavad, et Inglise Pank võib täna intresse alandada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing