5. november 1998 kell 22:00

Maailma börsid

USA. Ühendriikides alustasid turud järsu tõusuga. Dow indeks liikus kiirelt 8854,20 punkti tasemele, ostusurve tugevnedes muutis suunda ning vajus päeva teisel poolel 8714 punktini, lõpetades päeva siiski 0,9% tõusuga. Kuumaks sõnaks oli taas väiksed aktsiad, Russell 2000 indeks kerkis 1,1% (8. oktoobri madalseisust tõusnud 28%). NYSEL juhtisid tõusvad aktsiad 2:1. NASDAQi indeks tõusis 2 protsenti. Londonis ei toimunud USA aktsiatega midagi erilist, oodatakse Alan Greenspani kõnet.

Helsingi. Nagu teistel Euroopa turgudel tugevnes müügisurve, hinnad läksid langusele. Liideraktsia Nokia kaotas päeva lõpuks 0,96%. Pangandussektori indeks liikus negatiivses suunas 1,69%. Miinuspoolel lõpetas päeva samuti MeritaNordbankeni aktsia, -2,46%. Metsandussektori indeks jäi plussi, tõustes 0,66%.

Stockholm. Rootsi börsi indeks vajus päeva lõpuks 2,46% 4478,83 punktini. Paljud investorid on otsustanud realiseerida lühiajalise kasumi. Müügisurve tugevnemine viis langusele Ericssoni. Nõrkus pangandussektoris ja SEBi 9 kuu oodatust kehvemad tulemused andsid omapoolse tõuke hindade langusele. SEB kukkus 7,19% 77,50 SEKi tasemele. Ühendriikides toimuv peaks määrama Euroopa turgude suuna reedel.

Hetkel kuum