• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsid

  USA. Ühendriikides alustasid turud järsu tõusuga. Dow indeks liikus kiirelt 8854,20 punkti tasemele, ostusurve tugevnedes muutis suunda ning vajus päeva teisel poolel 8714 punktini, lõpetades päeva siiski 0,9% tõusuga. Kuumaks sõnaks oli taas väiksed aktsiad, Russell 2000 indeks kerkis 1,1% (8. oktoobri madalseisust tõusnud 28%). NYSEL juhtisid tõusvad aktsiad 2:1. NASDAQi indeks tõusis 2 protsenti. Londonis ei toimunud USA aktsiatega midagi erilist, oodatakse Alan Greenspani kõnet.
  Helsingi. Nagu teistel Euroopa turgudel tugevnes müügisurve, hinnad läksid langusele. Liideraktsia Nokia kaotas päeva lõpuks 0,96%. Pangandussektori indeks liikus negatiivses suunas 1,69%. Miinuspoolel lõpetas päeva samuti MeritaNordbankeni aktsia, -2,46%. Metsandussektori indeks jäi plussi, tõustes 0,66%.
  Stockholm. Rootsi börsi indeks vajus päeva lõpuks 2,46% 4478,83 punktini. Paljud investorid on otsustanud realiseerida lühiajalise kasumi. Müügisurve tugevnemine viis langusele Ericssoni. Nõrkus pangandussektoris ja SEBi 9 kuu oodatust kehvemad tulemused andsid omapoolse tõuke hindade langusele. SEB kukkus 7,19% 77,50 SEKi tasemele. Ühendriikides toimuv peaks määrama Euroopa turgude suuna reedel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Põllumeeste sissetulekust viiendik tuli toetustest
Eelmisel aastal olid põllumajandustootjate sissetulekud keskmiselt 142 174 eurot ettevõtte kohta, toetusi (v.a investeeringutoetused) saadi samas keskmiselt 30 281 eurot ettevõtte kohta ehk 21% kogu sissetulekust, teeb maablogi kokkuvõtteid põllumajandusliku raamatupidamise andmebaasi andmetest.
Eelmisel aastal olid põllumajandustootjate sissetulekud keskmiselt 142 174 eurot ettevõtte kohta, toetusi (v.a investeeringutoetused) saadi samas keskmiselt 30 281 eurot ettevõtte kohta ehk 21% kogu sissetulekust, teeb maablogi kokkuvõtteid põllumajandusliku raamatupidamise andmebaasi andmetest.