Optsiooniturul on huvi Ühispanga vastu

06. november 1998, 00:00

Alvar Roosimaa maaklerfirmast Talinvest Suprema märkis, et optsioonide osa suurenemine Ühispanga aktsiatele on igati loomulik, sest börsil on kauplemine nende aktsiatega Skandinaviska Enskilda Bankeni (SEB) investeeringu ootuses aktiviseerunud.

Eesti optsioonituru kogumaht on võrreldes septembriga vähenenud ligi 20 miljoni krooni võrra 47 mln kroonini. Ühispanga aktsiale sõlmitud optsioonid moodustasid Tallinna börsi andmetel oktoobri lõpus 41,3% sõlmitud tehingutest. Septembris oli see näitaja veidi alla 11%. Ühispanga optsioonidiiler Jaak Raivo väitis, et statistikas on väike ebatäpsus, sest tegelikult oli juba septembri lõpus Ühispanga aktsiate osa optsioonitehingutes ligi 20%. Ta ütles, et optsiooniturg käib käsikäes aktsiaturuga ja kauplemistegevuse soikumine börsil toob kaasa ka optsioonide vähenemise.

Järgmise aasta juuli tähtajaga on sõlmitud 24,9% optsioonilepingutest 11 miljoni kroonises mahus. Tõnis Haavel lausus, et juulis lõppevad optsioonid on tehtud Hansapanga aktsiale aastase tähtajaga riskide maandamiseks.

Haavel märkis, et kuigi optsiooniturul võivad toimuda suured tehingud riskide vastu kindlustamiseks, pole optsioonikäivete hüppelist kasvu väärtpaberituru üldise vaikuse tõttu oodata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing