• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Optsiooniturul on huvi Ühispanga vastu

  Alvar Roosimaa maaklerfirmast Talinvest Suprema märkis, et optsioonide osa suurenemine Ühispanga aktsiatele on igati loomulik, sest börsil on kauplemine nende aktsiatega Skandinaviska Enskilda Bankeni (SEB) investeeringu ootuses aktiviseerunud.
  Eesti optsioonituru kogumaht on võrreldes septembriga vähenenud ligi 20 miljoni krooni võrra 47 mln kroonini. Ühispanga aktsiale sõlmitud optsioonid moodustasid Tallinna börsi andmetel oktoobri lõpus 41,3% sõlmitud tehingutest. Septembris oli see näitaja veidi alla 11%. Ühispanga optsioonidiiler Jaak Raivo väitis, et statistikas on väike ebatäpsus, sest tegelikult oli juba septembri lõpus Ühispanga aktsiate osa optsioonitehingutes ligi 20%. Ta ütles, et optsiooniturg käib käsikäes aktsiaturuga ja kauplemistegevuse soikumine börsil toob kaasa ka optsioonide vähenemise.
  Järgmise aasta juuli tähtajaga on sõlmitud 24,9% optsioonilepingutest 11 miljoni kroonises mahus. Tõnis Haavel lausus, et juulis lõppevad optsioonid on tehtud Hansapanga aktsiale aastase tähtajaga riskide maandamiseks.
  Haavel märkis, et kuigi optsiooniturul võivad toimuda suured tehingud riskide vastu kindlustamiseks, pole optsioonikäivete hüppelist kasvu väärtpaberituru üldise vaikuse tõttu oodata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.