Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millised komisjoni nõuded tuleb täita kõigepealt?

  Need ettekujutused, mis seal on, langevad paljuski minu omadega kokku, terve rida reforme on pooleli. Just see, mis oleme rääkinud, et me ei ole liberaalse majandusega mitte liiga kaugele läinud, vaid osa asju on veel vägagi algelises järgus ja vajaks veel edasiviimist, on ju selgelt raportis kirjas.
  Hindade liberaliseerimise all on tõenäoliselt mõeldud suletud sektori hindu. Minu pikaajaline väide on olnud, et neid suletud sektori hinnakõrgendamisi on liiga palju. Märkimisväärne on see, et põllumajanduses on maareform ja omandireform poole peale jäänud.
  Abi jaotamise probleem, veterinaarkontrollid jne. Kõik need asjad, mille kohta on öeldud, et kodutöö on tegemata, on seotud sellega, et Eestis on võimul poliitilised jõud, kellele need muutused on täiesti vastuvõtmatud. See on asja tuum.
  Näiteks tööhõivestrateegia, see puudub pikemat aega ja võib-olla ei ole talle piisavalt tähelepanu pööratud sellepärast, et me ei ole seda pidanud esmaoluliseks. Kõik need teemad, mis kirjas on, on meile varem teada. Küll aga on see näpunäitamine, et kus te olete olnud. Tõepoolest tuleb tõsisemalt suhtuda.
  Teiselt poolt -- kohtusüsteem on ebatõhus ja ülekoormatud. Teame, aga miks ta on ülekoormatud -- sellepärast, et inimestel ei olnud alternatiive, kuhu pöörduda. Loodame, et rakendub ka ombudsmani süsteem.
  Põllumajanduse või maa erastamise küsimused on takerdunud ja me teame oma tegemata kodutööd. Kõik küsimused on olulised ja ühtegi neist pole ära unustatud.
  Kokkuvõttes nende märkustega muud ettepanekut ei tehtagi, kui et meil tuleks arenenud riigiks hakata. Kui oleme selleks hakanud, sobimegi ELi. Võtame keskkonnanõuded -- ma ei kujuta ette, kui hulga miljardeid see maksma läheks, kui me peame samu nõudeid rakendama kui ELis. Või infrastruktuuri investeerimine. Kui see tähendab seda, et meie infrastruktuur tuleb viia ELi tasemele, siis ei oska jälle neid miljardeid üles lugeda.
  Tööhõive -- meie ei tegelegi ju tegelikult tööhõivega. Me registreerime lihtsalt abirahasaajate hulka. On mingid bürookesed, annavad nõu. Aga üldiselt teatatakse, et kui 3000 Kiviteri töötajat jäävadki tööta, eks nad siis leia midagi muud. Jällegi, mis tuleb maksta, et töötud oleks kontrolli all, et neil oleks võimalik saada inimväärset sissetulekut, mitte varastada.
  Kohtusüsteemi ülekoormatus tuleb seaduste puudusest. Seadused on sellised, et selleks, et pätti kinni panna, kulub 10 korda rohkem aega, vahendeid jm kui arenenud riikides.
  Põllumajandus -- me oleme kõlvatu konkurentsi tingimustes, EL kõhistab ainult naerda ja pistab raha tasku.
  Nii et need etteheited on nõudmised, et meil tuleb tsiviliseeritud riigiks hakata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karoli Niilus: riigihangetega saab aidata lahendada keskkonna- ja sotsiaalprobleeme
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Müüt versus tegelikkus: inimesed peavad keskklassiks tegelikkuses pigem jõukaid
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgus, et inimeste ettekujutus keskklassist on hoopis midagi muud kui selle tegelikkus.
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgus, et inimeste ettekujutus keskklassist on hoopis midagi muud kui selle tegelikkus.
Segadused Türgi sadamas: Eesti ettevõte kisti Venemaa viljavarguste skeemi
Türgi võimud on Ukraina prokuratuuri palvel kinni pidanud laeva, milles on ligi 7000 tonni Ukrainast pärit nisu. Kahtlustatakse, et tegu on Ukrainast varastatud teraviljaga. Veose tarnija on aga Tartus registreeritud ettevõte, mille juht on teatanud laevaomaniku väitel veose täielikku legitiimsust, kirjutab Logistikauudised.
Türgi võimud on Ukraina prokuratuuri palvel kinni pidanud laeva, milles on ligi 7000 tonni Ukrainast pärit nisu. Kahtlustatakse, et tegu on Ukrainast varastatud teraviljaga. Veose tarnija on aga Tartus registreeritud ettevõte, mille juht on teatanud laevaomaniku väitel veose täielikku legitiimsust, kirjutab Logistikauudised.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.