• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Nafta hind alustas nädalat 10sendise kukkumisega rahvusvahelisel naftabörsil Londonis. Rahvusvaheline energiaagentuur (IPE) teatas oma viimases raportis, et nafta tarbimine väheneb sellel aastal enam, kui seni arvati, ning et olulist tarbimise kasvu pole oodata ka järgmisel aastal. IPE prognooside kohaselt langeb toornafta tarbimine viimases kvartalis 600 000 barreli võrra 74,3 mln barrelini ning järgmisel aastal kahaneb see veel 400 000 barreli võrra.
  Tarbimine kahaneb majanduslike probleemide tõttu peamiselt USAs, Mehhikos, Lõuna-Koreas ja Hiinas.
  Et naftaturu olukord on vilets, näitab kujukalt asjaolu, et pingete taaskerkimine Iraagis ei avaldanud toornafta hinnale mingit mõju. Nädalavahetusel seevastu kohtusid üllatuslikult Saudi Araabia ja Iraani naftaministrid Teheranis. Kohtumine toimus vahetult enne naftat eksportivate riikide organisatsiooni (OPEC) ministrite kohtumist (25. novembril), kus peateemaks kujuneb arvatavasti seniste toodangukvootide kärpimise kestuse pikendamist. Senise kokkuleppe kohaselt kehtib OPECi naftatoodangu vähendamine 2,6 mln barreli võrra ööpäevas 1. juulini 1999.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Vähemalt viis head ja paljulubavat investeerimisideed
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.