11. november 1998 kell 22:00

Hüvitusfond ja Ühispank tegid vaherahu

Hüvitusfondi (HF) nõukogu esimehe Jürgen Ligi sõnul tunnistasid Ühispanga juhid eilsel kohtumisel, et nende avaldused on olnud emotsionaalsed ja kahe finantsasutuse omavahelisi probleeme enam avalikkuse ees ei lahata. «Edasist vaidlust jätkame juristide tasemel,» teatas Ligi.

Ligi lisas, et Ühispanga esindajad ei esitanud kohtumisel Hüvitusfondile ühtegi etteheidet. Ta ütles, et kahtlemata on meediasõda kahjustanud mõlema finantsasutuse mainet, kuid tema hinnangul on Hüvitusfond teinud kõik, et Ühispangale võimalikult vähe kahju tekitada.

HFi nõukogu esimehe hinnangul võib tuletistehingute üle käiv vaidlus pikale venida, kuid Hüvitusfondi auditile tellitud ekspertiis peaks valmima lähipäevil.

Järgmisel nädalal koguneb HFi nõukogu, et valida uued fondi juhatuse liikmed Allan Tohvi ja Kalev Raidjõe asemele.

Viimase nädala jooksul on Hüvitusfondi endised juhid Arle Mölder ja Andres Männart ning Ühispanga asepresident Janek Mäggi teineteist ajakirjanduses süüdistanud mullu novembris sõlmitud tuletistehingute kajastamise ja mittekajastamise eest eelmise aasta bilansis. Ühispanga väitel tühistati finantsasutuste vahel sõlmitud tulevikutehingute lepingud juba nende sõlmimise päeval, kuid Hüvitusfondi endiste juhtide sõnul sunniti neid lepingutele alla kirjutama tagantjärgi.

Eilses Äripäevas kinnitas Janek Mäggi, et Hüvitusfondi eksjuhid üritavad Ühispanga süüdistamisega varjata fondi tegelikku kahjumit.

Mäggi süüdistas üliemotsionaalselt ka Tallinna Panga endise juhatuse esimehe Guido Sammelselja tegevust 1997. a kevadel ja väitis Eesti Ekspressile, et tema kreedo ajakirjanikuna oli «kõik peavad saama pasunasse ja võrdselt».ÄP

Hetkel kuum