11. november 1998 kell 22:00

Kohus arutab täna Läätsa pankrotti

Kohus algatas Läätsa kalatööstuse pankrotimenetluse oktoobri keskel. Pankrotiavalduse esitas võlgade sissenõudmisega tegelev OÜ Sector Konsultatsioonid ja Inkasso, mis esindab Kohtla-Järve etiketivalmistajat ASi Unio.

Novembri alguse seisuga ulatus Läätsa võlg töötajatele 441 000 kroonini ja kreeditoridele oli ettevõttel maksmata 13 miljonit krooni.

Läätsa laenude kogumaht ulatus novembri algul 33 miljoni kroonini. Bilansivälised kohustused olid 30 miljonit krooni. Läätsa Venemaa ja Ukraina ostjad on omakorda ettevõttele võlgu 18 miljonit ning Eesti ostjad 2,5 miljonit krooni.

Ettevõte oli käibe poolest Eesti kalatöötlejate hulgas viiendal kohal 77 miljoni krooniga.

Kõik Läätsa varad on panditud Hansapangale.BNS

Hetkel kuum