Läti, Leedu ja Vene börs

12. november 1998, 00:00

Läti. Hinnad langesid kolmapäeval, RICI indeks kaotas 1,24 punkti, 0,77%. Unibanka ehk ainuke «likviidne aktsia» langes 5 santiimi, jäädes pidama 0,95 latil. RTFi aktsia hind liikus üles, tõus 3,45 protsenti, Ventspils Nafta hind jäi muutumatuks. Kohalikud maaklerid väidavad, et välisinvestorid hoiavad praegu turust eemale. Turu käive on endiselt väike ning aktsiad on ebalikviidsed.

Leedu. Vilniuses börsi Litin-indeks tõusis kolmapäeval 6,58 punkti, saades uueks tasemeks 465,95 punkti. Hermis Bankase aktsia hind tõusis tugevalt, liikudes 8,56% kõrgemale. Roki?kise juustuvabriku aktsiaga kaubeldi tagasihoidlikult, hind kerkis 1,47%. Vilniaus Bankas aga jätkas langemist, nõrgenedes 0,18%. Aktiivselt kaubeldi kolmapäeval ka Balti laevaremonditehase aktsiatega, hinnamuutus jäi siiski tagasihoidlikuks, 0,61% ülespoole. Leedu maaklerite arvates jääb Hermis Bankas jätkuvalt investorite tähelepanu keskpunkti, ülejäänud aktsiatega aga jääb kauplemine tagasihoidlikuks ka lähitulevikus.

Venemaa. Börsi käive oli taas kesine, vaid tagasihoidlik 1,25 mln USD. RTS Interfaxi indeks tõusis 0,14%. Lukoil oli kolmapäeva aktiivseim, hind aga jäi muutumatuks. Rostelekom oli kauplemismahult teine, tõustes 4,35%. Mosenergo vastu erilist huvi ei tuntud, kuid hind kerkis 4,88% kõrgemale, aktsia lõpetas päeva 0,022 USD tasemel. Jätkuvalt on murettekitav Venemaa ebastabiilne olukord.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing