Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pane muudkui lamajale pasunasse

  Pealkirja võiks soovitada vanasõna «maaslamajat ei lööda» kaasajastusena. Tõepoolest, see lamaja löömine on praeguste teadmiste ja tehnika juures eriti efektne, ja mitte ainult kinos, ka kvaliteetajalehes, eriti Äripäevas.
  Eriti meeldiv on surnule jalaga panna, sest sellest ei tule pärast enam kindla peale mingit jama, aga efekt missugune.
  Tõhus on ka kohtu all olevale, seega juba lamavale isikule veel mõne kättejuhtuva kiviga virutada, ehk saab sellega isegi omalt poolt ka kohtunikele natuke julgust juurde anda. Nii tegi näiteks Äripäev teisipäeval oma arvamusleheküljel Siim Kallasega (Janno Reiljani kommentaar «Laarilik lagede lammutamine»). Ega siis kohtualune enam tagasi visata tohi.
  Ühiskonnas teatud mõttes lamavateks tuleb pidada ka näiteks presidente ja teisi sellel tasemel olevaid isikuid, sest sellistelt positsioonidelt ei luba hea toon ja asutuse au enam igasuguse «väänamise» peale hakata reageerima.
  Seda võimalust jälle on Äripäev samas leidlikult ära kasutanud, väites, et «Vahur Kraft pole senini avalikustanud, mitukümmend miljonit krooni nad keskpangast selle võlanõude varjus välja kantisid».
  Lihtsalt keskpanga reputatsiooni säilitamine ei võimalda siin jälle mingit kontrapasunat kasutada.
  Lamajateks võib ühiskonnas nimetada ka veel neid, kes lihtsalt oma nooruse tõttu pole veel küpsed nii professionaalselt kui ka sotsiaalselt püsti tõusma. Ka nemad on sobivad pasunasse panekuks. Nii loemegi Äripäeva esiküljelt 05.11.98 ületolliste rasvatähtedega, et «Mölder mängis fondi maha». Jälle täiesti turvaline pläudi, sest kindla peale noor kogemusteta ja ka vastava hariduseta inimene ei saa aru saamagi, kuidas see äpardus sügavamalt võttes juhtus ja miks mõni hallipäine ka silma peal ei hoidnud, ja seda vähem on noor püüdlik inimene suuteline julmalt vastu astuma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.