ETFC ettevõtetes tuleb koondamislaine

Kristina Traks 17. november 1998, 00:00

Kõige enam, 80 inimest, koondab kondiitritööstus AS Kalev.

Kalevi infojuhi Tiina Altmetsa sõnul puudutab koondamine karamelli- ja ?okolaaditsehhi töötajaid. Inimesed koondatakse järgmisest aastast ja koondamisteated on neile kätte antud. Altmets ei osanud öelda, kui palju väheneb Kalevi tootmismaht järgmisel aastal, sest prognoosid on veel tegemata.

Tütarettevõtetes Kalev koondamisi ei planeeri ja emaettevõte ise töötab praegu täismahus. Kalevis töötab 965 inimest.

«Suure tõenäosusega väheneb järgmisest aastast töökohtade arv, sest meil tuleb tööd tunduvalt efektiivsemaks muuta ja kokkuhoidu suurendada,» ütles Rakvere lihakombinaadi infojuht Andrit Heidov. Ta ei osanud öelda, kui paljusid töötajaid koondamine puudutab.

Rakvere lihakombinaat töötab lühema tööajaga ja neli päeva nädalas. Heidovi sõnul jätkub selline töörutiin vähemalt novembri lõpuni. Rakvere lihakombinaadis töötab praegu 840 inimest.

Rakvere lihakombinaadi tütarettevõte seakasvatus Ekseko koondab 33 inimest.

Alates pühapäevast koondas ETFC pooled peakontori töötajad ja likvideerib ka oma Ukraina esinduse. Ukrainasse jääb edaspidi tööle üks inimene ETFCst.

ETFC Grupi juhatuse esimees Toomas Kõuhkna ütles, et kuna grupi käive on vähenenud, on koondamine loomulik samm kulude kokkuhoidmisel. «Võib-olla jäämegi ellu ainult tänu sellele, et täna inimeste arvu vähendame,» ütles ta.

Tallinna piimatööstus töötab praegu osalise tööajaga, koondamisi lähema kolme kuu jooksul ei planeeri.

ASi Hiiu Kalur juhatuse esimees Peeter Palu ütles, et Hiiumaa suurim tööandja praegu koondamisi ei kavanda. Ettevõte loodab keerulisest majandussituatsioonist välja tulla Ukrainasse müügi abil, ütles Palu. «Kahjumiga me sinna ei müü, kuid hinnad on väga piiri peal,» lisas ta.

Järgmisel aastal käsitleb ETFC uusi investeerimisprojekte konservatiivselt. Kavas on Tallinna piimatööstuse müük, mille müüjaks volitatud Ühispank on ettevõtet seni tulutult pakkunud Soome kontsernidele Valio ja Ingman ning Rootsi Arlale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing