Läti, Leedu ja Vene börs

Mart Stöör 17. november 1998, 00:00

Läti. Jätkuvalt ebalikviidse Riia börsi ametlik indeks RICI tõusis esmaspäeval 1,01 punkti, lõpetades 153,13 punkti tasemel. Käive oli väga tagasihoidlik, vaid 36 000 latti. Aktiivseim oli taas Unibanka, mille hind liikus ühe santiimi võrra kõrgemale ja lõpetas päeva 0,87 latil. Viimastel aegadel populaarne Ventspils Nafta aktsia hind jäi muutumatuks, püsides 0,80 lati tasemel, käive oli 4169 latti. Välisinvestorid hoiavad jätkuvalt turult eemale. Rahanappus turul võib viia hinnad alla.

Leedu. Vilniuse börsil algas nädal uniselt. Börsi käive oli tagasihoidlik ning indeks kukkus 0,47%. Vilniaus Bankas liikus vaikselt plussi, tõustes 0,14%, Hermis Bankas kaotas aga 1,52% ning Roki?kise juustutehas vajus 2,35%. Maaklerite arvates pole loota kauplemise elavnemist ning hinnad võivad langeda veelgi. Leedu väärtpaberiinspektsioon uurib mõningaid Roki?-kise juustuvabriku aktsiatega toimunud tehinguid. Tehingute kontrolli tulemused ning langetatud otsused peaksid selguma peatselt. Luubi alla sattus maaklerfirma Vilfima, mille suuraktsionäriks on Vilniaus Bankas.

Venemaa. RTS Interfaxi indeks lõpetas esmaspäeval tagasihoidliku tõusuga, kerkis 0,38%, kuid ei suutnud läbi murda 60 punkti tasemest. Kaubeldi enamasti vaid kolme aktsiaga. Luikoil, päeva aktiivseim, tõusis 1,16%. Mosenergo kerkis 2,54% ning ÜES kaotas 1,52%. Aktsiatega kauplemine on muutunud väga tagasihoidlikuks, kogu börsi käive oli 1,1 mln USDd.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing