18. november 1998 kell 22:00

Moe läheb müüki

Erastamisagentuuri nõukogu aseesimees, teede- ja sideminister Raivo Vare avaldas arvamust, et Moe tehase aktsiad on atraktiivsed, kuigi piirituseturg on küllaltki spetsiifiline. Vare märkis, et Moe piiritusetehase erastamisel on olulisim turustuskanalite avatus.

Ehkki erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet kinnitas, et kolmandikku piiritusetehasest omaval OÜ-l Tulivesi Moe tehase riigiaktsiate eelisostuõigust ei ole, on Moe piiritusetehase nõukogu esimees vandeadvokaat Urmas Arumäe teatanud, et Tulivesil on see õigus olemas.

Juhul, kui Tulivesil eelisostuõigust kasutada ei lasta, pöördub firma kohtusse.

Tulivesi omanik Valentin Koldre on kinnitanud, et ta on huvitatud kogu piiritusetehase aktsiate omandamisest, kui erastamistingimused on vähegi vastuvõetavad.

Valitsuse otsuse kohaselt müüakse Moe piiritusetehase aktsiad investorile, kes tagab ekspordi jätkumise ja investeeringud ettevõtte moderniseerimiseks.

Sarneti sõnul on piiritust selle ülekülluse tõttu maailmas raske eksportida ja tehase erastaja peab leidma sobiva kanali. See kanal on pigem riskantne idaturg, kuhu ülejäänud piiritusetootjad toodangut müüa ei riski, lisas Sarnet.

Praegu ekspordib Moe oma toodangut Kasahstani, kuid Koldre sõnutsi on ettevõttel kavas laiendada müüki ka Lääne-Euroopas.

Koldre lausus, et Moel on plaanis hakata viina tootma. Samuti soovib ta tulevikus piiritust tarbekeemia tootjatele müüma hakata.

Autor: Raul Ranne

Hetkel kuum