19. november 1998 kell 22:00

Kunda tsemendi saatus lahtine

Tapio Aura rääkis Soome ajalehele Kauppalehti, et Skanska on huvitatud tsemenditootmise lõpetamisest vaid Euroopa Liidus ja Kundat see ei puuduta.

Skanska otsustas lahendada kolm aastat tagasi firmade Euroc ja Aker ühendamisel tekkinud Scancemi suure turuosa probleemi, pakkudes Euroopa komisjonile tsemenditootmise lõpetamist ja Soomes tsementi tootva firma Finnsemendi müümist. Nördinud Scancemi tegevdirektor Sven Ohlsson on teatanud oma lahkumisest.

Sven Ohlsson Kunda tehase saatust ennustada ei osanud. Ka ASi Kunda Tehased juhatuse esimees Jan Owren ei osanud probleemi kommenteerida.

Kunda tsemenditehase tuumikaktsionär on 50,3 protsendiga Atlas Nordic Cement Ltd. Atlas Nordic Cementi 75 protsenti aktsiaid kuulub Scancemile, kus Skanskal on 48protsendiline hääleõigus. Kuu aega tagasi ostis Atlas Nordic Cement Eesti riigilt viiendiku Kunda tehase aktsiatest ja valitsuse kontrolli alla jäi 29,9 protsendi suurune osalus ettevõttes.

Autor: BNS

Hetkel kuum