Leedu valitsus tõmbab riigieelarvet koomale

DI 25. november 1998, 00:00

«Valitsus otsustas 1999. a riigieelarve mahtu vähendada 300 mln liti võrra,» ütles Leedu rahandusminister Algirdas ?emetas pärast valitsuse erakorralist istungit. «Otsuse tingis majandusministeeriumi uus prognoos, kus tuleva aasta majanduskasvu on Vene kriisi mõju tõttu varasemalt 7 protsendilt alandatud 5,5 protsendile,» jätkas ta.

Valitsuse istungile eelnes kohtumine IMFi tegevdirektori asetäitja Shigemitsu Sugisakiga, kes viibis Leedus kahepäevasel visiidil. Sugisaki nimetas peamise ohuallikana jooksevkonto defitsiiti ja soovitas 1999. a eelarves rakendada suuremat kokkuhoidu.

«Kui valitsus ei rakenda kiiresti meetmeid jooksevkonto defitsiidi piiramiseks, võib see ohtu seda kogu Leedu majanduse reformimisel seni saavutatud edu,» ütles Sugisaki.

Leedu esimese poolaasta jooksevkonto defitsiit oli 2,7 mld litti ehk 13,3% SKTst.

USA investeerimispank Merrill Lynch ennustab investoritele koostatud analüüsis Leedu jooksevkonto defitsiidi kasvu kuni 15%-le. Eelarves vastumeetmeid rakendamata võib defitsiit paisuda isegi kuni 17%ni SKTst.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 08:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing