Riigid kavandavad maksusoodustusi

FT 25. november 1998, 00:00

Poliitikud on aru saanud, et rahvusvahelistele suurkompaniidele, kellele valdusfirma asukoht ei oma enam erilist tähtsust, soodsa maksure?iimi loomine on üsna tulus äri. Teisalt on arusaadav, et rahvusvahelised firmad ise on huvitatud võimalikult väikeste maksude ja võimalikult suurte dividendide maksmisest.

Maksusoodustuste loomise poliitiline tahe on hakanud kasvama eriti viimasel ajal, mil rahvusvahelised organisatsioonid, nagu majandusliku koostöö ja arengu organisatsioon (OECD), maailma juhtivad tööstusriigid (G7) ja Euroopa Liit, on asunud arendama ühisrünnakut maksuparadiisidele ja tahavad rahvusvaheliselt firmadele võrdseid maksutingimusi luua.

Praegu saavad firmad paljudes riikides kasutada maksuvabade piirkondade pakutavaid maksusoodustusi. Nii on Suurbritannia maksuparadiisideks Gibraltar ja Kanalisaared, Hispaanial Kanaari saared, Portugalil Madeira, Prantsusmaal Monaco ja Hollandil Hollandi Antillid.

Nüüd on eelkõige Holland, Luksemburg ja Taani asunud looma seadusi, mis püüavad valdusfirmadele suurte maksusoodustuste loomisega neid oma jurisdiktsiooni alla tagasi tuua.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 08:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing