Sõrmejäljelugeja parool ei unune iial

25. november 1998, 00:00

Sõrmejäljeskanner tuvastab inimese hetkeliselt, kontrollib kasutaja vastavust ja lubab infosüsteemi siseneda mõne sekundiga. Sisenemise protseduuri lihtsus vähendab võrreldes tavalise salasõnade süsteemiga administreerimiskulusid. Esmane identifitseerimine võtab aega paar minutit, kui sõrmejälje punktikaart ?ifreeritult serveris salvestatakse.

Tavaliselt on halvasti meelde jäävad numbritest ja tähtedest koosnevad paroolid üles kirjutatud ja ebaturvaliselt kuskile arvuti lähedusse pandud. Turvalisust nõudvates süsteemides on kõige tüütumaks asjaks just pidevalt vahetuvad keerulised salasõnad, mille meeldejätmisega vaeva peab nägema. Pealegi on selliseid salasõnu võimalik varastada. Sõrmejälgi aga ei saa kaotada, varastada ega kopeerida.

Sõrmejäljetuvastajat on juba kasutatud USA kõrge turvalisuse astmega riigiasutustes, aga selline lahendus sobib ka firmadele ja üksikisikutele, kes vajavad paremat kaitstust või hindavad mugavust ja kiirust. Seadmel on kolm turvalisuse astet: kõige turvalisemas esineb vale sõrmejälje õigekstunnistamist kord 100 000 katse jooksul, kuid võib esineda ka õige kasutaja valeks tunnistamist. Väiksema turvalisusega astmes on vale sõrmejälje õigekstunnistamist rohkem ja õige valekstunnistamist vähem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 08:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing