Kirev kindlustusruum

26. november 1998, 00:00

Kujundus on värvidelt efektne, aga Eesti Kindlustuse kui firma kontekstis, kus eeldatavasti peaks kontorid ühte stiili kandma, ei kujuta küll ette, et sellisel kujundusstiilil perspektiivi oleks. Tundub, et tegu on pisut kujundaja oma ambitsioonide väljaelamisega.

Pisut ebaprofessionaalselt on lõpetatud lae ja vitriinklaasi ühinemiskoht. Vahesein ei täida oma funktsiooni, sest lae ja seina vahel on pragu. Häirib see, et teenindaja lett on alt avatud ja kõik, mis leti all, paistab välja.

Mangi diivan on pandud teenima kogu kujunduse kontseptsiooni: võimalikult värvikirev ruum. Häirib, et asjal on tugev lastenurga maik juures.

4 punkti.

Nii julget ja avangardistlikku kujundust pole tükil ajal näinud. Positiivne on see, et kontor paistab hästi välja, uksega tõenäoliselt ei eksi. Samuti meeldib mulle klaassein -- ka autoga mööda sõites saab aru, kas poliisi on võimalik osta või on koht suletud.

Värvilahendus on kirev. Ruumis lühikest aega viibides see ilmselt ei häiri, kuid kui peaksin sellises kohas töötama, mõjuks ümbrus üsna närvilisena. Mulle meeldib T&T Mangi diivan, aga tundub, et muu mööbel sama tasemeni ei küüni.

Eesti Kindlustuse peakontori all asuv müügisaal meeldib mulle, eelkõige värvilahenduse poolest, enam.

7 punkti.

Muidugi on kontor omapärane, stiilne ja kaasaegne, värvid lähevad hästi kokku. Aga selline kujundus sobiks näitusesaali eesruumi. Kindlustusseltsi eesmärk pole ju eksponeerimine, vaid kindlustuse müük. Ka tundub teisest ooperist olevat ootenurk, mis ülejäänud kujundusega ei haakunud.

Esimeses toas istub klienditeenindaja suure barjääri taga, teises ruumis on ka keegi, kes töötab nagu väljanäitusel. Paistab, et ta ise tunneb end seal samuti pahasti.

Kliendina ei teeks ma sellises kontoris peale liikluskindlustuse mingeid muid kindlustuslepinguid, sest see koht ei ärata turvatunnet.

5 punkti.

Tundub, et tellija ei ole soovinud investeerida ruumi sisekujundusse rohkem, kui k?ge hädapärasemalt vaja. Seega on kujundaja saanud vabalt kasutada vaid värve. Värvilahendused on ka väga hästi õnnestunud.

Ümbritsevad soojad toonid, funktsionaalne mööbel ja otstarbekas valgustus loovad tööks igati soodsa õhkkonna.

Liialt on minu arvates kokku hoitud ehk põrandakatte arvelt, sest põrandale pandud terratsoplaadid määtrduvad kiiresti ja on raskesti puhastatavad.

Üldmulje on soe ja rõõmsameelne. See aga peaks olema vajalikuks eelduseks, et klienti hasti teenindada.

8 punkti

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 08:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing