• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Polarise aktsiad müüki

  ERA Panga pressiesindaja Hannes Võrno ütles, et kuni 10 protsendi Polarise aktsiate müügi üle peetakse läbirääkimisi paari tuntud Euroopa kindlustuskontserni-
  ga. Otsus konkreetse investori osas selgub jaanuaris ja see ei olene moratooriumi all oleva ERA Panga suhtes tehtavatest otsustest, väitis Võrno.
  Üks läbirääkimiste partnereid on Saksa kindlustus-
  kontsern Alte Leipziger, kes omab suurosalust kindlustusseltsis BICO. BICO juhatuse liige Georg Männik ei eitanud eile, et Polarise omanikud peavad läbirääkimisi Alte Leipzigeri esindajatega. «Mingit seisukohta aktsiate ostmise suhtes praegu veel välja kujunenud ei ole,» teatas ta. «Kindlasti ei jää otsus jaanuarikuusse.»
  Männik ütles, et loodetavasti otsustavad nii kindlustusinspektsioon kui rahandusministeerium enne jõule, mis Polarisest saab. «Kui mängureeglid on selged, saavad ka Polarise aktsiate ostuhuvilised otsustada, kui suurest osalusest ja millise hinna üle läbirääkimisi pidada,» sõnas ta.
  Kindlustusinspektsiooni direktori asetäitja Kaido Tropp kinnitas, et inspektsiooni on potentsiaalsest Polarise investorist teavitatud. Võimalik investor on üks Eestis esindatud Saksa kindlustusfirma, lisas Tropp. Investori nime ei soovinud ta avalikustada.
  Kui ERA Panga omanikud pangale uut investorit ei leia, võib Polarise aktsiate müük tulla kõne alla ERA Panga pankrotivarana. ERA Pangale kuulub kindlustusseltsist Polaris-Vara 49 protsenti.
  Georg Männik nõustus, et ka mitu teist Eestis tegutsevat kindlustusseltsi on praegu äraootaval seisukohal Polarise tuleviku suhtes. Huvi Polarise aktsiate vastu kinnitas eile ka Sampo Kindlustuse juhatuse esimees Olavi Laido. Ettepaneku luua ühine haldusfirma on Andres Bergmannile teinud ka ASA Kindlustuse suuromanik Leonid Apananski.
  Georg Männik sõnas, et kõige segasem olukord tekib siis, kui Polarise kindlustusportfell peaks litsentsi äravõtmise järel teiste kindlustusseltside vahel ümber jaotatama. Seni pole sellist pretsedenti Eestis veel olnud.
  Männik märkis, et otsus Polarise kohta tuleb langetada võimalikult ruttu, sest aeg töötab varem hästi funktsioneerinud kindlustusseltsi vastu. Kindlustusseltsidel Polaris-Vara ja Polaris-Elu on ERA Pangas kinni üle 18 miljoni krooni, mis moodustab enamiku seltside pangahoiustest.
  Kindlustusinspektsioon on varem teatanud, et Polarise kindlustustehnilised reservid ei vasta seaduses nõutud suurusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vadim Orlov: Narva arengu võtmeküsimus on, kuidas tõsta keskmist palgataset
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Soome tööampsufirma kasutab Eestit katsepolügoonina
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.