29. november 1998 kell 22:00

Meriväljal on prestii?ikas elada

Üks parimaid võimalusi oma varakust teistele teadvustada on osta maja Meriväljale.

Praegu on selleks küllalt soodne hetk. Kuigi müügis on enamik eramuid sama hinnaga, mis pool aastat tagasi, on kallimate majade osas kauplemisruum olnud kuni 30%. Näiteks maja, mille eest veel eelmisel aastal oleks makstud 2,5 miljonit krooni, leidis nüüd ostja alla 2 miljoni krooni eest. Pindi Kinnisvara elamispindade hindaja Andrus Saksa sõnul kasutab teatud kontingent inimesi, kellel on sularaha, praegust seisu ära.

Meriväljale on võimalik maja osta ka 400 000 krooniga. Selle raha eest saab 40--50 m² suuruse maja 600 m² suurusel krundil. Tuleb aga arvestada, et teist sama palju raha kulub kapitaalremondiks. Kuna hind on suhteliselt soodne, on selliste majade järele kõige suurem nõudmine.

Rime Kinnisvara hindaja Oliver Makko sõnul on müügiperiood pikenenud, kuid heale majale ostja leidub.

Merelähedase maa hind on veidi langenud, merest paarisaja meetri kaugusel asuva maatüki ruutmeeter maksab Andrus Saksa sõnul alla 400 krooni.

Kinnisvaraarendajad on praeguses majandusolukorras valiku ees, kas viia projekt lõpule või külmutada. Kui pooltele majadele on lepingud sõlmitud, siis reeglina püütakse projekt ka lõpuni viia. Esialgu müümata jäänud pool realiseeritakse pikema perioodi jooksul. Viimastel ostjatel on teinekord võimalik saada mõne protsendi võrra odavamat laenu või liisingut, kusjuures vahe maksavad enamasti kinni kinnisvaraarendajad.

Hetkel kuum