29. november 1998 kell 22:00

Moskva pank on huvitatud EVEA Pangast

Inturbank on kunagine Inturistbank, mis pole väidetavalt oluliselt kannatanud Vene finantskriisi tõttu. Panga omavahendid olid juuli lõpu seisuga 631 miljonit rubla.

Tiina Miti väitel on Inturbank EVEA Panga majandusliku olukorraga tutvunud. «Enne ei saa midagi kinnitada, kui mõni investor on kasvõi miljon krooni paigutanud mõne Eesti panga deposiitidesse,» sõnas Mitt.

Üks Inturbanki kõrge ametnik ütles reedel, et kuuleb esimest korda EVEA Pangast. Mõelnud hetke järele ütles, et ei soovi seda kommenteerida.

EVEA Pank sai reedel väidetavalt Inturbanki juhatuse esimehe kirja, milles viimane kinnitab, et tunneb huvi panka investeerimise vastu. Inturbank soovib kirjas täpsemaid andmeid EVEA Panga bilansi struktuuri kohta.

Tiina Miti sõnul on varem EVEA Panga emissiooni osta lubanud Briti firma Siege Plc ainult üks võimalik investor.

Siege Plc jätkab kõnelusi EVEA Panga osalise omandamise suhtes, teatas Siege esindaja Mats Hartlings. Tema kinnitusel kavatseb Siege EVEA Panka investeerida 80 mln kr. Siege soovib investeerida 60 mln kr EVEA Panga aktsiakapitali ning 20 mln kr allutatud laenudena. Eelmise nädala lõpus polnud Siege investeeringuraha veel leidnud. Hartlingsi sõnul langetab ettevõte investeerimisotsuse sel nädalal.

EVEA Panga aktsionärid arutavad panga aktsiakapitali laiendamist erakorralisel üldkoosolekul 7. detsembril.

Autor: BNS

Hetkel kuum