Elcoteqi tehase juhid varjavad tõde

Indrek Kald 03. detsember 1998, 00:00

November torkab silma mitme sündmusega. 11.--14. novembril toimus Tallinnas neljas telemess, mis tänavu jäi nii osalevate firmade kui huviliste arvult varasematele messidele alla.

Messil ei osalenud mitmed suurfirmad ja järgmisel aastal võib see üldse ära jääda.

Tuginedes sideasjatundjate infole kirjutas Äripäev, et Elcoteqi Tallinna tehasest varastatakse seal kokku pandavate mobiiltelefonide juppe. Elcoteqi juhid Ilmar Petersen ja Antti Piippo lükkasid selle kohe ümber. Samas on politsei algatanud Elcoteqi palvel kriminaalasja, mis käsitleb telefoniosade vargusi Elcoteqi tehasest. Samuti on firmast töötajaid varguste pärast vallandatud.

Kaks olulist otsust langetas valitsus. Kinnitati Eesti Telefoni äriplaan, mis toob enesega kaasa telefoni-
kõnede hindade tõusu uuel aastal. Samuti lõpetas valitsus Eesti Telekomi erastamine senisel kujul.

Telekomi aktsiatest läheb avalikku müüki 23,72%, mitte varem otsustatud 49%. Ülejäänu jaguneb riigi ja Soome Sonera ning Rootsi Telia vahel. Viimased loobusid oma osalustest EMTs ja ETs osaluse vastu Eesti Telekomis.

Riik teenib sellise sammuga Eesti Telekomi müügist rohkem raha, põhjendas muutust sideminister Raivo Vare. Samuti jääb riigile nn kuldaktsia, see tähendab vetoõigust mitmetes olulistes firma arengu ja strateegia küsimustes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 08:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing