Andres Reimer • 2. detsember 1998 kell 22:00

Moskva oblast ootab toidukaupu

Moskva oblasti juhtkond ootab edasiste majandus-

kontaktide arenguks peaminister Mart Siimanni ja asepeaminister Valentina Matvijenko homse kohtumise tulemusi.

Leimann ütles eile, et seni kuni Eesti ja Venemaa pole sõlminud majanduslepinguid, ei saa ta riiklike garantiide puudumisel Eesti ettevõtteid senisest rohkem Venemaaga kauplema meelitada. «Iga ettevõte otsustab turumajanduses oma riskide jaotamise üle ise,» ütles Leimann.

Prokonov ütles Leimannile, et Moskva oblast huvitub ka transiitvedudest läbi Eesti ja vastastikusest turismi arendamisest.

Moskva oblastis elab 6,5 miljonit inimest, enamik elanikest elab tööstuslinnades. Rohkem kui veerand Venemaa teaduslikest väljatöötlustest tehakse Moskva oblastis. Suurimateks ja tuntuimaks välisinvestoriks on maiustustetootja Mars, Golitsõni autobussitehas hakkab lähiajal tootma sõidukeid koostöös Saksa autotootjaga Mercedes-Benz.

Prokonov pakkus üleeile toiduainetööstusettevõttele ETFC Grupp ühisettevõtte asutamist oblasti juhtkonnale usaldusväärse ettevõtete grupiga, et alustada piima-, liha- ja kalatoodetele eksportimist Moskva oblastisse. «Moskva oblast oleks meile täiesti uus ja väga suurte võimalustega turg,» ütles ETFC Grupi nõukogu liige, Hiiu Kaluri nõukogu esimees Heino Priimägi. Ta lisas siiski, et kuni pole sõlmitud riikidevahelisi majandus-

lepinguid ja rubla kurss pole fikseerunud, suhtub ETFC Venemaale eksportimisse suure ettevaatusega.

Moskva oblasti kõrval on seni aktiivseimalt taotlenud koostööd Eestiga Leningradi oblasti juhtkond.

 

Hetkel kuum