• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu pankadel on algamas kasvuperiood

  Leedu pankade varad kasvasid sel aastal 15% ja laenuportfell 12%. Umbes 87% pankade varadest ja 90% laenuportfellist on koondunud nelja suurema panga: Vilniaus Bankase, Hermise, Leedu Hoiupanga ja Maapanga kätte, kaks esimest on kommertspangad ja ülejäänud riigipangad. Leedu finantssektori nõrkust, kuid ka potentsiaali näitab asjaolu, et see moodustab vaid 2,5% kogu majandusest.
  Riigil on tuleval aastal kavas erastada kaks suurt, kuid ebaefektiivset riigipanka: Hoiupank ja Maapank.
  Välispankade huvi on Leedu pangaturu vastu viimasel ajal siiski kasvanud. Poola Kredyt Bank PBI ja Prantsuse Societe Generale on avanud seal filiaali ning Saksa Norddeutsches Landespank ja Poola Pekao Bank esinduse.
  Suuruselt kolmas pank Hermis peab läbirääkimisi strateegilise investori leidmiseks. Vene turuga seotud Snorase pank, mille taga olevat Vene ärimees Jossif Kobzon, müüs äsja aktsiaid 370 mln Eesti krooni eest.
  Autor: FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.