Leedu pankadel on algamas kasvuperiood

FT 04. detsember 1998, 00:00

Leedu pankade varad kasvasid sel aastal 15% ja laenuportfell 12%. Umbes 87% pankade varadest ja 90% laenuportfellist on koondunud nelja suurema panga: Vilniaus Bankase, Hermise, Leedu Hoiupanga ja Maapanga kätte, kaks esimest on kommertspangad ja ülejäänud riigipangad. Leedu finantssektori nõrkust, kuid ka potentsiaali näitab asjaolu, et see moodustab vaid 2,5% kogu majandusest.

Riigil on tuleval aastal kavas erastada kaks suurt, kuid ebaefektiivset riigipanka: Hoiupank ja Maapank.

Välispankade huvi on Leedu pangaturu vastu viimasel ajal siiski kasvanud. Poola Kredyt Bank PBI ja Prantsuse Societe Generale on avanud seal filiaali ning Saksa Norddeutsches Landespank ja Poola Pekao Bank esinduse.

Suuruselt kolmas pank Hermis peab läbirääkimisi strateegilise investori leidmiseks. Vene turuga seotud Snorase pank, mille taga olevat Vene ärimees Jossif Kobzon, müüs äsja aktsiaid 370 mln Eesti krooni eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 08:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing