Kaido Einama • 8. detsember 1998 kell 22:00

Jõuluootus saabus üks kuu varem

On see nüüd majanduskriisist või jõuluootusest, aga sel aastal saabus jõulueelne arvutitootmise langus üks kuu varem kui aasta tagasi. 1997. aastal oli languse põhi oktoobris, kui Eestis toodeti üle 3300 arvuti, sel aastal jõuti sama tulemuseni küll juba septembris, kuid nii oktoobris kui novembris vähenes tootmine veelgi ja oli alla 3000 arvuti.

Detsembriks ennustavad kõik tootjad suurt tõusu, jõuluaegsed müügikampaaniad on juba alanud. Arvutihinnadki on alanenud, keskmise arvuti hind on mõnes kohas langenud juba alla 10 000 krooni piiri.

Kuna jõulude puhul läheb enamik arvuteid kodudesse, mitte firmadesse, siis tasub ka arvutit ostes rohkem mõelda mänguvalmidusele, heale graafikale ja helile. Laserplaadiseade ja modem peavad keskmises koduarvutis juba standardiks olema, rääkimata helikaardist, multimeediakõlaritest ja tarkvarast faksi ning elektronposti jaoks.

Hetkel kuum