Leedu pank äratab huvi naabermaal ja laenuandjates

BNS 09. detsember 1998, 00:00

Leedu valitsus tahab muuta ZUBi erastamistingimusi ja müüb tõenäoliselt oma osaluse pangas alles pärast aktsiate üleminekut institutsioonilistele investoritele. Rahandusminister Algirdas ?emeta sõnul soovivad Euroopa arengupank (EBRD) ja Saksa investeerimis-
agentuur DEG konverteerida pangale möödunud aastal antud 20 miljoni Saksa margase laenu aktsiateks, misjärel nende kontrolli alla läheks 40--50% ZUBist.

Samal ajal teatas Läti Parekss Banka nõukogu esimees Viktors Krasovickis, et Parekss Banka jätkab võitlust osaluse omandamise eest Zemes Ukio Bankases, kuid on ka huvitatud Taupomasise aktsiaemissiooni omandamisest. Peale selle on Läti pank pidanud investeerimisläbirääkimisi Leedu Industrijos Bankase, Litimpeksi jm pankadega.

Parekss Banka on esitanud taotluse avada Vilniuses filiaal. Läti keskpanga luba on tal olemas, kuid Leedu keskpank ei ole luba andnud, sest nõuab Leedus filiaali avavatelt pankadelt vähemalt BBB+ reitingut. Septembris andis Thomson Bankwatch Parekss Bankale lühiajaliste latikohustuste reitingu LC-2 ja pikaajaliste kohustuste reitingu BB+.

Kümne kuuga on Leedu pankade bilansimaht kasvanud 1,1 mld litti ehk 13,4% ja on kokku 9467,4 mld litti. Hoiuste maht kasvas Leedu pankades 10 kuuga 204,5 mln liti võrra ja küündis 6 mld litini. Pankade laenuportfellide maht kasvas sama aja jooksul 15,2% ja oli 4,6 mld litti.

Pankade omakapital kerkis oktoobri lõpuks esmakordselt miljardi litini, olles kasvanud 10 kuuga 450,4 mln litti. Pankade aktsiakapital vähenes 151,2 mln liti võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 08:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing