• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lääne kütusefirmad peavad võitlust Leedu turul

  «Me näeme Leedus suuri kasvuvõimalusi,» ütles firma Neste Lietuva müügijuht Panu Kopera. Nestel on Leedus 7 bensiinijaama ja tuleval aastal avab ta 10 uut jaama. Kokku tahab Neste 1999. a Leetu investeerida 80--100 mln Eesti krooni.
  Leedus juba viis aastat tegutsenud Lietuvos Statoil tahab 2000. a oma jaamade arvu kahekordistada, mille järel on neid 50. Praegu on Statoilil Leedus 26 bensiinijaama, mis asuvad kaheksas linnas. 1997. a lõpu seisuga oli Statoili käes 12% Leedu kütuseturust ja selle aasta keskpaigaks oli ta Leetu investeerinud 452 mln kr.
  Norra-USA firma Hydro-Texaco, mis Leedus tegutseb nime all Texaco, on koos kohalike partneritega Leedus avanud viis bensiinijaama ja tema käes on 1% turust. Järgmise seitsme-kaheksa aasta jooksul tahab ta investeerida kolme Balti riiki üle ühe miljardi Eesti krooni.
  Milline kütusefirma saavutab liidrikoha Leedu kütuseturul, sõltub aga eelkõige Leedu riikliku kütusefirma Lietuvos Kurase erastamisest, mille ostmisest on peale eelmainitute huvitatud veel Shell (turust 5%) ja Lukoil (10%). Kurase turuosa on ligi 20%.
  Autor: DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Algas Arco Vara aktsiate märkimine
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.