• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik hädas varaga

  Rahandusministeeriumi riigivara osakonna juhataja Indrek Prank ütles, et riik on oma vara üle hinnanud. Hinnangud pärinevad aastatagusest ajast või koguni eelmisest suvest, mil kinnisvaraturg oli aktiivne, põhjendas ta.
  «Vabanenud on palju bürooruume, mis on suhteliselt odavad riigi pakutavaga võrreldes,» tunnistas Prank.
  Majandusministeerium pole suutnud müüa büroohoonet Tallinnas Rävala puiesteel, kuigi hoone hind on langenud 53 mln kroonilt 42 mln kroonile. Hoone tegelik väärtus on 25 mln krooni, on väitnud kinnisvaraeksperdid.
  Riigieelarve kohaselt pidi riik teenima tänavu vara müügist 258 mln krooni. Järgmise aasta riigivara müügi plaan on 10 mln krooni väiksem. Indrek Prangi sõnul pole kumbki number realistlik, sest kinnisvaraturu olukord on kehv.
  Tänavuse aasta üks edukamaid müügitehinguid oli Toompeal Soome suursaatkonna kõrval asuva hoone müük kinnisvarabüroole N.L.K. Kinnisvara. Riigikantselei majandusosakonna konsultant Rein Silk ütles, et maja müügihind oli 7,7 mln krooni.
  Indrek Prank ütles, et teisi ligi kümne miljoni krooni suuruseid müügitehinguid talle tänavu ei meenu.
  Kinnisvarabüroo Mendelson & Ko äripindade grupijuht Aivar Kaitsa lausus, et riik peaks paariks aastaks aja maha võtma ja oma hooneid mitte müüma. «Turu seis on nigel, põhi võib kätte tulla järgmisel suvel või sügisel,» iseloomustas Kaitsa kinnisvaraturgu.
  Kaitsa sõnul võiks riik lasta oma vara praegust turuseisu arvestades ümber hinnata, et saada objektiivne pilt müüdava vara väärtusest.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.