Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik hädas varaga

  Rahandusministeeriumi riigivara osakonna juhataja Indrek Prank ütles, et riik on oma vara üle hinnanud. Hinnangud pärinevad aastatagusest ajast või koguni eelmisest suvest, mil kinnisvaraturg oli aktiivne, põhjendas ta.
  «Vabanenud on palju bürooruume, mis on suhteliselt odavad riigi pakutavaga võrreldes,» tunnistas Prank.
  Majandusministeerium pole suutnud müüa büroohoonet Tallinnas Rävala puiesteel, kuigi hoone hind on langenud 53 mln kroonilt 42 mln kroonile. Hoone tegelik väärtus on 25 mln krooni, on väitnud kinnisvaraeksperdid.
  Riigieelarve kohaselt pidi riik teenima tänavu vara müügist 258 mln krooni. Järgmise aasta riigivara müügi plaan on 10 mln krooni väiksem. Indrek Prangi sõnul pole kumbki number realistlik, sest kinnisvaraturu olukord on kehv.
  Tänavuse aasta üks edukamaid müügitehinguid oli Toompeal Soome suursaatkonna kõrval asuva hoone müük kinnisvarabüroole N.L.K. Kinnisvara. Riigikantselei majandusosakonna konsultant Rein Silk ütles, et maja müügihind oli 7,7 mln krooni.
  Indrek Prank ütles, et teisi ligi kümne miljoni krooni suuruseid müügitehinguid talle tänavu ei meenu.
  Kinnisvarabüroo Mendelson & Ko äripindade grupijuht Aivar Kaitsa lausus, et riik peaks paariks aastaks aja maha võtma ja oma hooneid mitte müüma. «Turu seis on nigel, põhi võib kätte tulla järgmisel suvel või sügisel,» iseloomustas Kaitsa kinnisvaraturgu.
  Kaitsa sõnul võiks riik lasta oma vara praegust turuseisu arvestades ümber hinnata, et saada objektiivne pilt müüdava vara väärtusest.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Aasia turud võnkusid vaikselt, USA pidas kauplemispüha
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Oleg Ossinovski naine lükkab kümned miljonid üüratusse päikeseparki
Jelgava linnavolikogu andis ilma suurema avaliku tähelepanuta 30 aastaks eraomanike kätte 112 hektaril laiuva lennuvälja. Praeguse plaani kohaselt hakkab Oleg Ossinovski naise Anastasija Udalova juhitav ettevõte SP Austrumi sinna rajama päikeseparki.
Jelgava linnavolikogu andis ilma suurema avaliku tähelepanuta 30 aastaks eraomanike kätte 112 hektaril laiuva lennuvälja. Praeguse plaani kohaselt hakkab Oleg Ossinovski naise Anastasija Udalova juhitav ettevõte SP Austrumi sinna rajama päikeseparki.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.