• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti veofirmad viivad veokid Venemaale

  ASi Skriiner Transport juhatuse esimees Aleksei Reimann on juba suvest saati pidanud läbirääkimisi Venemaa partneritega autotranspordi ühisfirma asutamiseks. Skriiner Transpordi plaan on investeerida ühisfirmasse tehnika, saates Venemaale oma autopargi Kamazid. «Nendega ei ole siin midagi teha. Las nad siis olla Venemaal, võib-olla teenivad seal midagi,» räägib Reimann. Tema sõnul pole veel otsustatud, mitmest autost plaanitav investeering koosneb. Lähiajal sõidab ta Venemaale, kus selgub investeeringu suurus ja kui suured on masinate Venemaale üleviimise kulud.
  Skriiner Transpordist on kaugemale jõudnud firma Ida-Virumaal, kes on müünud oma Venemaal asutatud firmale üle kümne vanema masina. Ettevõtte direktori kinnitusel otsustati Venemaale firma teha, sest Eestis olid otsa lõppemas Poola ja ka paljude teiste riikide load ning enam polnud võimalik kuhugi sõita. Venamaal veolubade defitsiiti ei ole.
  Eesti rahvusvaheliste vedajate assotsiatsiooni andmetel on Venemaale firma loonud ja osa masinapargist sinna viinud ka AS Nikol ja mõned teised Venemaa suuna vedajad. Peamine motivatsioon on veoload. Kui Eestis lõppesid vahepeal Poola teeload ja Venemaa teelubasid peab ostma piirilt 250 dollariga (riikide vahel vahetatavad odavad load on ammu otsas), siis Venemaal registreeritud veokil pole Venemaa autovedajate assotsiatsioonist (ASMAP) raske saada Poola lubasid ja Venemaa--Eesti vahelise sõidu luba maksab 7 dollarit.
  Esialgu ei plaani me Venemaal firmat looma hakata. Meil pole momendil selleks vajadust.
  Venemaale firma loomisega püütakse saavutada põhiliselt kulude kokkuhoidu -- teeload on odavamad. Samuti on Venemaal registreeritud veokile lihtsamad Venemaa piiriületus- ja tolliformaalsused. Meie puhul ei ole Venemaa vedude osatähtsus nii suur, et tasuks hakata kulude kokkuhoiu nimel Venemaale eraldi firmat rajama. See idee on põhiliselt nende vedajate jaoks, kellel on Venemaale vedamisel väga suured mahud.
  Kuulujuttude tasemel tean, et Eesti veofirmad teevad Venemaale oma firmasid, kuid selle kohta, kes täpselt on Venemaale autopargi üle viinud, andmed puuduvad.
  Eesti autovedajate püüd luua Venemaale firmasid on väga positiivne. Neile meestele tuleb lausa preemia teha.
  Ausalt öeldes olemegi neid premeerinud. Vedajatele, kes on meile esitanud kasutatud Eesti load ja kes on kaasa aidanud Venemaa vedaja siia toomisele, oleme andnud Venemaa lubasid üle kvoodi. Nad on ju aidanud tekitada tasakaalu Eesti-Vene transporditurul. Mida rohkem Venemaal registreeritud veokeid Eestis käib, seda parem (Venemaalt saab vastu küsida rohkem Venemaa teelubasid).
  Venemaa suunal töötavale vedajale on Venemaal firma loomine kasulik. Kui ta on viinud osa oma ärist Venemaale, ei sõltu tema töö eam meie suhetest Venemaaga või veolubade väljamangumisest. Kui tal on auto Venemaa autoregistris, siis saab ta Venemaalt nii palju Eesti teelubasid kui vaja, sest meie ei tee Venemaale lubade eraldamisel mingeid piiranguid.
  Ka kliendile on kasulik, kui transporditeenuseid osutav partner on stabiilne ja kindlustatud veolubadega. Ta võib olla kindel, et tema veod tehakse ära nii täna, homme kui ka kolme kuu pärast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.