15. detsember 1998 kell 22:00

Hansapanga aktsionärid kinnitasid emissiooni EBRD-le

EBRD-le emiteerib Hansapank 5,2 miljonit uut aktsiat, mille müügihind on 53,64 krooni. EBRD ja Hansapank sõlmisid septembris allutatud laenu lepingu ning selle kohaselt on EBRD-l õigus konverteerida oma laen Hansapanga aktsiakapitaliks.

Hansapank Eesti peadirektor ja tulevast aastast juhatuse esimees Indrek Neivelt ütles, et panga bilansimaht EBRD-le aktsiate müümisega ei muutu, raha kantakse ühelt arvelt teisele. Neivelt lisas, et EBRD laenu konverteerimine aktsiakapitaliks ei mõjuta oluliselt Hansapanga kapitali adekvaatsust. Hansapanga kapitali adekvaatsus oli novembri lõpus ligi 20%, Eesti Panga kehtestatud normatiivide järgi peab panga kapitali adekvaatsus olema vähemalt 10%. EBRD-l on aega märkida aktsiaid tänasest homseni, Hansapanga juhatusel on õigus märkimisaega ka pikendada.

Aktsionäride koosolek kutsus eile Hansapanga nõukogust tagasi SEBi esindaja Bengt Dennise. Indrek Neivelti sõnul on Dennis alati öelnud, et ta on Hansapanga nõukogus sõltumatu esindaja ega esinda SEBi. «Samas on tema lahkumissoov täiesti arusaadav, kuna ta ikkagi SEBis töötab,» sõnas Neivelt koosolekul. SEB on omandanud suurosaluse Ühispangas.

Eilsel aktsionäride koosolekul oli kohal 24 aktsionäri, kes esindasid 62% häältest. Hansapanga suur-

aktsionäril Swedbankil on ligi 60 protsenti Hansapanga aktsiatest.

Autor: Sten A. Hankewitz

Hetkel kuum