• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsionärid kinnitasid emissiooni EBRD-le

  EBRD-le emiteerib Hansapank 5,2 miljonit uut aktsiat, mille müügihind on 53,64 krooni. EBRD ja Hansapank sõlmisid septembris allutatud laenu lepingu ning selle kohaselt on EBRD-l õigus konverteerida oma laen Hansapanga aktsiakapitaliks.
  Hansapank Eesti peadirektor ja tulevast aastast juhatuse esimees Indrek Neivelt ütles, et panga bilansimaht EBRD-le aktsiate müümisega ei muutu, raha kantakse ühelt arvelt teisele. Neivelt lisas, et EBRD laenu konverteerimine aktsiakapitaliks ei mõjuta oluliselt Hansapanga kapitali adekvaatsust. Hansapanga kapitali adekvaatsus oli novembri lõpus ligi 20%, Eesti Panga kehtestatud normatiivide järgi peab panga kapitali adekvaatsus olema vähemalt 10%. EBRD-l on aega märkida aktsiaid tänasest homseni, Hansapanga juhatusel on õigus märkimisaega ka pikendada.
  Aktsionäride koosolek kutsus eile Hansapanga nõukogust tagasi SEBi esindaja Bengt Dennise. Indrek Neivelti sõnul on Dennis alati öelnud, et ta on Hansapanga nõukogus sõltumatu esindaja ega esinda SEBi. «Samas on tema lahkumissoov täiesti arusaadav, kuna ta ikkagi SEBis töötab,» sõnas Neivelt koosolekul. SEB on omandanud suurosaluse Ühispangas.
  Eilsel aktsionäride koosolekul oli kohal 24 aktsionäri, kes esindasid 62% häältest. Hansapanga suur-
  aktsionäril Swedbankil on ligi 60 protsenti Hansapanga aktsiatest.
  Autor: Sten A. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.