Reuters/Scanpix • 15. detsember 1998 kell 22:00

Shell müüb osa grupist

Inglise-Hollandi firma Royal Dutch/Shell juhatuse esimees Mark Moody-Stuart teatas, et firma kavatseb vähendada aastani 2001 aastasi kulusid 2,5 miljardit dollarit, põhiliselt tootmiskulude ja investeeringute vähendamise teel, ning kärpida kapitaliinvesteeringuid 35%.

Mark Moody-Stuart kinnitas, et firma kavandab neid abinõusid tugevdamaks oma konkurentsivõimet Exxoni ja British Petroleumi suhtes, kes hiljuti teatasid oma ühinemisest vastavalt Mobili ja Amocoga. Samas deklareeris Shelli juhatuse esimees, et Dutch/Shell on piisavalt suur firma, et ka edaspidi üksi toime tulla, kuid soodsa ühinemisvõimaluse avanemise korral «me sellest ära ei ütle».

Shell kavatseb edaspidi lõpetada keemia eritoodete valmistamise ja spetsialiseeruda üksnes põhitoodetele. Moody-Stuart tunnitas, et Shelli juhtimise all ei ole keemiatööstus saavutanud loodetud edu.

Moody-Stuart prognoosis, et naftabarreli hind püsib ka järgmisel aastal 10 dollari tasemel.

Autor: REUTERS

Hetkel kuum