• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Shell müüb osa grupist

  Inglise-Hollandi firma Royal Dutch/Shell juhatuse esimees Mark Moody-Stuart teatas, et firma kavatseb vähendada aastani 2001 aastasi kulusid 2,5 miljardit dollarit, põhiliselt tootmiskulude ja investeeringute vähendamise teel, ning kärpida kapitaliinvesteeringuid 35%.
  Mark Moody-Stuart kinnitas, et firma kavandab neid abinõusid tugevdamaks oma konkurentsivõimet Exxoni ja British Petroleumi suhtes, kes hiljuti teatasid oma ühinemisest vastavalt Mobili ja Amocoga. Samas deklareeris Shelli juhatuse esimees, et Dutch/Shell on piisavalt suur firma, et ka edaspidi üksi toime tulla, kuid soodsa ühinemisvõimaluse avanemise korral «me sellest ära ei ütle».
  Shell kavatseb edaspidi lõpetada keemia eritoodete valmistamise ja spetsialiseeruda üksnes põhitoodetele. Moody-Stuart tunnitas, et Shelli juhtimise all ei ole keemiatööstus saavutanud loodetud edu.
  Moody-Stuart prognoosis, et naftabarreli hind püsib ka järgmisel aastal 10 dollari tasemel.
  Autor: REUTERS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Ampler avas Berliinis uue peakorteri
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.