• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg võtab uuesti ilmet aasta pärast

  Paratamatus, et uus kalendriaasta on tulekul, tekitab lootusi, et ehk tuleb parem aasta. Aastatagused sadadesse ulatuvad juhitoolide müüginumbrid on kokku kuivanud mõneks kümneks.
  Kui pool aastat tagasi büroomööbli müüjad rääkisid sellest, et turg võib varsti täis saada, siis poole aasta pärast juhtus hoopistükkis see, et büroomööbli turg kuivas kokku. Osa firmasid, kes endale suured bürooruumid ehitasid ja ära sisustasid, on pankrotti minemas. Nende veel päris viisakas mööbel hakkab tõenäoliselt second hand turul pakkumist tekitama.
  Osa büroopindu on aga veel sisustamata ja kui mööblimüüjad neis müügiperspektiivi nägid, siis peavad nad pettuma: tõenäoliselt ei suudeta mitmele praegu veel rentnikuteta büroopinnale lähema poole aasta jooksul üürilisi leida. Esiteks on büroopindu liiga palju toodetud. Teisalt jällegi ei teki uusi, peakortereid vajavaid asutusi majandusliku depressiooni ajal kuigivõrd palju juurde, pigem jääb vee peal püsivaid firmasid vähemaks. Büroopindade millekski vajalikumaks ümberehitamine nõuaks jällegi raha, mida keegi surutise ajal välja ei soovi käia. Ideed nõuab see muidugi ka.
  On välja pakutud erinevaid aegu, millal sebra mustalt triibult valgele tagasi jõuame. Optimistid pakuvad välja poolt aastat. Et siis on tõenäoliselt suveaeg ja sesoonne müük niigi madal, võib uusi tõsiseid büroomööbli müüginumbreid näha järgmisel sügisel.
  Autor: Tiina Salumäe
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.