Peep Sooman • 4 jaanuar 1999

Automüüjad näitasid hiigelkäivet

Silberauto juht Arno Sillat ütles, et lisaks uute sõiduautode ning veokite müügile moodustab käibe veel kasutatud autode, varuosade ning tehnika müük. Tema sõnul müüs firma mullu umbes 800 autot. Erinevate autode lõikes ei osanud Sillat täpseid müüginumbreid öelda, kuid ta sõnas, et veokeid müüdi kaks korda rohkem kui sõiduautosid. Kuna Mercedese veokite hinnad ulatuvad mitme miljoni kroonini ning Sillati sõnul osteti ühel kuul ligi sada veoautot, siis tõenäoliselt andis lõviosa käibest just edukas veokimüük.

Selleks aastaks Sillat suurt käibekasvu ei oota. «Miljardit krooni küll täis ei saa,» kinnitas ta.

Paljudel suurtel autofirmadel ei ole aastakokkuvõte veel valmis, tõenäoliselt on mitmesaja miljoni krooni suurune käive veel ASidel Fakto, ELKE Auto, Eesti Helkama Auto, Esma Auto ja Info Auto.

Hetkel kuum