4 jaanuar 1999

Kütusefirmad ja Eesti Raudtee fikseerisid veotariifid

ASi Pakterminal juhatuse esimees Anti Oidsalu ütles, et firmade ja Eesti Raudtee kokkuleppega fikseeriti kõigile kütusefirmadele ühtne tariifisüsteem.

Peale Pakterminali kirjutasid tariifide kokkuleppele alla ka Eurodeki ja EOSi esindajad.

Kütuse vedamise tariifid sõltuvad kokkuleppe kohaselt veetava kütuse kogusest, selgitas Oidsalu. Kuna Pakterminali veetav kütusekogus on teiste firmadega võrreldes märksa suurem, kujuneb tema keskmine veotariif Oidsalu sõnul teiste omast madalamaks.

Oidsalu märkis, et samas Pakterminalile tariifid siiski tõusid. Tariifide täpseid suurusi Oidsalu ei kommenteerinud, viidates konfidentsiaalsuskokkuleppele. Tema sõnul on kokkulepe positiivne, sest tariifid on kõikidele firmadele ühesugused ning ükski vedaja ei saa öelda, et keegi on paremas olukorras.

Eesti suurimat kütusetransiidifirmat ASi Pakterminal läbis 1998. a ligi 7,5 mln tonni kütust.

Autor: BNS

Hetkel kuum