Peep Sooman • 4 jaanuar 1999

Läti firma pürib Eestis kinnisvaraturule

Latio Eesti OÜ Tallinna kontori juhataja Tõnu Uustalu keeldus avalikustamast potentsiaalseid arendusprojekte ning summat, mida Läti firma on nõus Eestisse investeerima. Tema sõnul kavatseb Läti firma peamiselt tegutseda kinnisvaraarenduse valdkonnas, kuid ka kinnisvaravahenduse tarvis värvatakse 3-4 maaklerit. Üks harukontori avamise kindel eesmärk on reklaam, et Latio on peale Läti esindatud ka Tallinnas, tõdes Uustalu.

Uustalu ütles, et Eesti kinnisvaraturu madalseis ei takista kontori avamist. Läti kontoreil on hea siin kogemusi saada, sest nende turg on Eesti omast mõned aastad taga, sõnas Uustalu.

Uustalu on enne olnud Tartus kinnisvarafirma Kaanon ja Lutsu Kinnisvara juhataja.

Riias kontorit omava kinnisvarafirma Arco Vara juhatuse esimehe Ivar Siimari sõnul on Lätist Tallinna laienemisel mõtet, kui firmal on selge kinnisvaraarenduse äriidee. Kui Latiol on rahastajad, võib neil edu olla, leidis ta. Oleneb, kui kallis on neile kasutada antud raha, lisas Siimar.

Uus Maa Kinnisvara juhatuse liige Ville Jehe ütles, et majanduslikult põhjendatuks ta arendusprojektide tõttu Tallinnasse laienemist ei pea. Tõenäoliselt on eesmärk teha reklaami, leidis Jehe. Tema sõnul on Eestist Lätti laieneda kasulikum kui vastupidi. Jehe tõdes, et kogemuste poolest on Eesti kontorist Läti firmale kasu.

Riias esindatud Eesti kinnisvarafirma Ober Haus tegevdirektor Hindrek Leppsalu sõnas, et tõenäoliselt Latio omanikud teavad, mida nad teevad. Lätis on nad tugevad, võiks isegi öelda, et tugevaimad, ütles ta. Samas tõdes Leppsalu, et kui Latio Tallinna kontor aastaga kulud tasa teenib, siis on hästi läinud.

Latio on Läti kinnisvaraturu liidreid, tal on kontor 7 Läti linnas, Latio kaubamärki kannab 3 kontorit Riias.

Hetkel kuum