4. jaanuar 1999 • 1 min
Jaga lugu:

Sünnib laiapõhjaline koalitsioon

Möödunud aasta viimasel päeval sõlmisid Reformi-

erakond, Isamaaliit, Mõõdukad ja Rahvaerakond koostöökokkuleppe, et valimisvõidu korral moodusta-

takse üheskoos valitsus. Nii asjaosalised ise kui ka suur osa poliitikavaatlejaid nimetavad seda valitsust millegipärast paremerakondade valitsuseks. Selline lähenemine on ekslik, sest Mõõdukad ehk sotsiaaldemokraadid on parempoolsusest sama kaugel kui Kuu Päikesest ja asuvad vasak-parem skaalal selgelt vasakul. Seega sõlmisid neli erakonda 1998. aasta viimasel päeval kokkuleppe, et pärast märtsis toimuvaid valimisi üritatakse moodustada laiapõhjaline koalitsioon. Kui nii läheb, siis ei erine järgmine valitsuskoalitsioon teovõime poolest praegusest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt