6 jaanuar 1999

Vallamaja taastati endises romantilises stiilis

Lääne-Viru maavanema Marko Pomeransi sõnul oli haldushoone sisekujunduse tingimus, et kogu maja interjöör saaks ühtses stiilis lahenduse ning oleks ka hästi hooldatav.

1930. aastate teises pooles ehitatud kahekorruseline hoone oli juba algselt projekteeritud ja ehitatud haldushooneks.

Maja mõlemal korrusel kulgevad pikad koridorid, mis on omakorda ühendatud kahe trepikojaga. Koridorist kummalegi poole jäävad mitmesugused ruumid.

Sisekujunduse eesmärk oli säilitada hoone romantiline joon ning luua harmoonia välisarhitektuuri ja interjööri vahel.

Kasutatud on looduslähedasi materjale: naturaalne linoleum, klinkerplaat, paekivi, puit. Kabinettide seinad on kaetud tapeediga.

Värvilahenduses domineerivaks soojad toonid. Siseuksed on pärast uuenduskuuri endised.

Pikka koridori liigendavad pilastrid on kergelt rõhutatud nii värvilahenduse kui põrandamustriga. Kujundust läbib rombi motiiv, mida on kasutatud nii põrandamustris kui ka seintel.

Mattklaasist pärlikujulised seinavalgustid hajutavad valguse seinale ja laele. Põranda kujunduses on kasutatud kolme värvi linoleomi.

Maavalitsuse saali seinad on värvitud valgeks, et tuleks esile kardinad ja spetsiaalselt kootud Helen Kauksi seinagobelään.

Kaksteist Louis Poulseni firma rippvalgustit heidavad ruumile maheda valguse.

Hetkel kuum